sneeuw

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Maandag
Jannick heeft vanmiddag 3 uur bij de KNO arts gezeten. Hij had afgelopen weekend heel erg last van bloedneuzen. Er is een groot bloedvat aan de oppervlakte die heel erg bloed. Volgens de arts een acute en een ongewone ader want normaal liggen die diep. Dus het is dichtgebrand, het moest 3x verdoofd worden en hij praat een beetje basaal nu.
Hij heeft vannacht nachtdienst op de ambulance.
Hij heeft vandaag alleen uitgelopen als training.
Ik ben naar de sportschool geweest en had een afspraak voor een nieuw trainingsplan. Christof heeft me oefeningen voor mijn schouder gegeven voor mijn schouder.
Ik voel me niet zo lekker en heb buikpijn.

Dinsdag 15 december
Jan moest onverwacht werken in Stainach op het politiebureau en we hebben onze afspraak bij de bank maar afgezegd. Ik had heel erg buikpijn, een beetje buikgriep denk ik. Ik ben een ochtendje in bed gebleven
Het huis heb ik vandaag afgebeld. Ik stond erop om alle bijkomende kosten op papier te hebben. Normaal is verwarming,energie , water enz. Maar hier stonden dus ook alle kosten die een eigenaar heeft op ons conto. Zoals de cascoverzekering (alleen al 1000 euro), schoorsteenveger, en alles wat je zo kan bedenken. De bijkomende kosten die ik nog niet eens allemaal heb maar sommige moet schatten is zeker 1700 euro per maand en dan de huur nog . Als we een huis kopen hebben we bovenstaande kosten ook maar de aflossing is veel lager dan de huur die ze vragen. En dan ben je wel eigenaar!
Want dat zou dan ook 1200 euro zijn , wat normaal is want als je 2 huizen huurt ben je dat ook kwijt.
Ze zegt zelf als je de onderverdieping verhuurt heb je ongeveer 5 a 6000 euro per jaar. Dus het huis heeft alleen verlies volgens onze berekeningen. Zo zie je maar dat het goed is om door te blijven vragen. Anders stink je er wel in. Ik heb redelijk inzicht in wat de eigenaar van het huis waar we nu wonen betaald en zelfs die haalt het niet aan wat ze vragen. En dit huis is veel groter en veel meer grond en een aantal appartementen die worden verhuurd. En dan ook nog appartementen van de eigenaar zelf en 1 waar wij wonen.
We zoeken gewoon weer verder. Anders uitzingen tot Jannick klaar is en die een huis kan kopen. Dat huis kopen is het probleem niet zo want we betalen nu per maand ook niet weinig maar de eerste som om te kunnen kopen. Als Jannick 21 is heeft hij zijn Bauspargeld en is dat eenvoudiger. Als we uit Ramsau weg willen is het eenvoudiger om woonruimte te vinden.

Woensdag
Vanmorgen keek ik naar buiten en het had gesneeuwd, het lijkt eindelijk ergens op.
Donderdag komen onze gasten uit Kroatie, ze komen elk jaar maar hun vrienden mogen niet meer in het onderappartement. Die wilden het roken niet laten.
Vanaf dinsdag komt de familie uit Duitsland, dit keer met 4 personen. Normaal zijn ze altijd samen. Dus toch weer een huis vol. En er was dus ook geen plaats meer voor die anderen.
Jan heeft zo dadelijk zijn sollicitatie bij ?????

Ik ben naar de sportschool geweest en Jan naar zijn sollicitatie. We denken er nog over na want het is erg versnipperd werk en Jan heeft er geen baan aan zodat hij hier verzekerd kan zijn dus elke keer als hij ander werk doet gaat hij er over heen en krijgen we het gezeik van wel verzekerd niet verzekerd. Er komt misschien nog wel werk bij maar zeker is dat niet. En de persoon waar hij het werk mee zou moeten doen ziet Jan niet zitten. Die kwam ook voor de sollicitatie. We ook geen oplossing hebben voor als Jannick de auto nodig heeft en Jan dus niet naar boven kan komen, dat is eigenlijk alleen in de winter een probleem.
Hij heeft nog een andere sollicitatie lopen dus wie weet.
We hebben vanavond nog een gesprek gehad met de verhuurder van het huis dat ik afgezegd heb. Ze heeft ons nog wat opties geboden en ik moet er nog eens over nadenken. Vrijdag gaan Jannick en ik nog een keer kijken.
Ze wil ons graag in het huis hebben omdat ze geen mensen van buiten Ramsau wil heeft ze ons weer gezegd. Dus misschien dat we het wel gaan doen maar gaan dan wel een appartement verhuren. De onderhandelingen lopen nog.
Hoop doet leven zeggen ze.

Jannick heeft vandaag met het Steirisch Team getraind in het Leistungszentrum. Mark probeert hem dus wel binnen te halen ondanks dat ook hij al maanden wordt tegen gewerkt.

Vandaag weer was van David gekregen dus daar had ik ook weer werk aan.

Ik kon geen zoo spelen want Facebook werkte vandaag bij ons niet.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

17 december 2009 11:21 | Door: Jeannette in Tirol heb je ook een foto van die oorkaars ? achteraf nog gefeliciteerd met je verjaardag. mijn man ernst wilde de eerste jaren voor mij ook niet aan een brommertje, omdat ik toch niet hoog zou komen, maar uiteindelijk won mijn kleindochter er 1 voor me en het is zaaaaaaaaaaaaalig ! hij komt hier wel degelijk hoog ! heb een yamaha gewonnen, maar zo´n italiaanse vespa kwam hier een hele zomer ook hoog ! hier hebben ze vandaag voor het eerst de sneeuwkanonnen geplaatst. leuk dat we veel in ramsau geweest zijn en nu precies weet waar je loopt of lauft. sterkte met alles.

molenaar.ruesink 2017-09-23 20:32:03

18 december 2009 19:20 | Door: Annemarieke Is er al wat meer gevallen? Tot van de week, dan kom ik de oliebollenmix langsbrengen. ;-)

molenaar.ruesink 2017-09-23 20:32:14
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.