Een rotdag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen vroeg wakker , de katten, medicijnen en een rondje tv en om half 9 opgestaan. Dan douchen en aankleden , de keuken opgeruimd, de gordijnen openen het vuil verzameld en in de gang gezet, Dan tijd voor een koppie koffie. De zon breekt door en we hebben maar een enkel sluierwolkje in de blauwe lucht. Ik geloof dat Sabrina mij heeft aangestoken , hoesten een verstopte neus .Ik hoef vandaag niets dus ik kan rustig aan doen.En al zou ik wat willen het gaat toch niet door de lockdown.
Ik had voor enige tijd een badmat gekocht een heerlijk ding om op te staan maar nu weggegooid. hij stinkt zelfs gewassen maar dan stonk hij nog erger. Een soort aarde lucht. Dus we staan maar weer gewoon op de tegels.
Ik had weer een fotoboek in elkaar gezet en nu vol verwachting wachten tot die komt. Ik blijf wel bezig. Dan ook maar een sint dvd gemaakt, het linkje heb ik al binnen en het ziet er weer leuk uit.
Jannick was met de keuken bezig en we hbben dikke pech. We hebben nog iets nodig omdat de afvoerleidingen niet naar elkaar toe kunnen dus er moet iets tussen, de nieuwe kraan heeft een verleng stuk nodig dus nu al het ou er weer op gezet en het lekt in ieder geval niet meer en doordat het dicht is loopt nu ook het afvalwater weg. Aanrechtbladen hebben een levertijd van 7 weken dus we wachten wel tot alles weer open gaat want w kunnen het toch niet maken.
Ik had voor Jannicks auto een afspraak gemaakt en Jannick was om half 1 thuis dus 1 uur ging makkelijk. Dan komt hij later ze kunnen de banden er niet opzetten want 2 zijn niet goed. Nu komen morgen de 2 nieuwe. Dus hij moet morgen met de auto van Meli en die is gelukkig vrij. Dan ga ik later naar beneeden om dat ik iets wil vragen zit daar de gerechtsdame die verkondigd dat DUO het huis dwangversteigeren wil. Het is precies wat ik had voorspeld. Dat als we zouden doorgeven dat alles over de Schuldnerberater gaat dat ze het zouden proberen. Ik heb zwart op wit dat ze mij verzocht hebben dat ik zou zorgen dat als ik 1000 euro zou laten overmaken en hij dan de normale betalingen doet dat het van tafel is. Maar hij mag niet betalen omdat het bij de Schulnerberatung ligt. Dan zou je de andere die recht op geld hebben benadelen en dan krijg je geen hulp meer. Meli heeft gelijk de Beratung gebeld en die heeft met de gerechtsdame gepraat. Ze e heeft nogmaals tegen Meli gezegd nergens op in gaan je niet bang laten maken . Dan blijkt dat als DUO dat wil hadden ze al enige ween geleden 3000 euro aan het gerecht moeten overmaken wat ze niet gedaan hebben daar zou dan iemand door het gerecht het huis en grond voor moeten schatten. Nu is de termijn verstreken en moeten ze het opnieuw aanvragen. Deberatung zorgt dat voor vrijdag alle brieven de deur uit zijn en heeft contact met de advocaat opgenomen om te kijken of de gerechttermijn naar voren kan worden geschoven. Nadat DUO het opnieuw heeft aangevraagd hebben we 60 dagen de tijd.en in die tijd zou alles geregeld moeten zijn. Zij zijn waarschijnlijk ook de enige die het niet inwilligen maar als de meerderheid anders beslist hebben ze het nakijken. Ze hebben dus echt gezegd dat wij niets ondernomen hebben en niet gereageerd hebben. Ondanks dat ik ben ingedragen als Jannicks zaakbehartiger bij DUO heb ik dus opnieuw niets gekregen. OOk zou Jannick iets moeten hebben gekregen maar dat is ook niet het geval vandaar dat ze alles opnieuw moeten aanvragen wat ons in ieder geval meer tijd geeft . Maar als ik dus 1000 Euro had betaald dan had Jannick verder gewoon kunnen afbetalen. Dus om een bedrag van 1000 Euro willen ze het huis verkopen en dan het hele studiebedrag in 1x terug. Ik kan mij niet voorstellen dat de rechtbank dat toe zou wijzen.
Maar Jannick was een hoopje ellende en die zei ik heb vandaag mijn dag niet en waarom komt alles in een keer. Tja dat vraag ik mij ook altijd af. Ik ben blij dat Meli en ik heel snel en op tijd alles hebben kunnen onderbrengen. De gerechtsdame wilde eigenlijk op van alles beslag leggen maar alles is van Meli want Ingrid heeft alles meegenomen.dus ze kon niets pennen.Bij mij mag ze het ook niet .Dus ze ging wat humeurig de deur uit. Wat wel van Jannick is zit nagelvast aan de wanden en daar is al een deel van gesloopt. Daar staan nu de wandmeubels van Meli, de slaapkamer is van haar, verder tv en alle apparatuur en keukenspullen. Het enige wat eigenlijk van Jannick is dat is de nieuwe koelkast maar die heb ik op mijn naam gekocht. Auto mogen ze niet afnemen want die heeft hij nodig om te werken. Ingrid heeft hem eigenlijk alles afgenomen en wil nog meer. Ze schuift Sabrina naar voren dat ze daarom niet kan werken. Dat hij daarom haar onderhoud moet betalen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.