Knarrt im Jänner Eis und Schnee, gibt´s zur Ente viel Korn und Klee

Oostenrijk, Kleinsölk

Gelinder Jänner bringt spätes Frühjahr
Bahhhhhhhhh het heeft de hele nacht gestormd en het zeikt van de regen, boven valt veel sneeuw.Al met al troosteloos weer.
Ik kreeg het op mijn heupen en alle kerstspullen opgeruimd inclusief de kerstboom. Wat een troep heb je daarvan. Jan heeft alles gezogen want ik liet natuurlijk ook een grote kerstbal vallen. Het enige wat nu nog staat is de kerststal. Ook de sierverlichting hangt nog voor de ramen en op het balkon dat vind ik wel gezellig in de winter. De rommelkast waar alles in staat helemaal opgeruimd, ik houd zelfs plaats over. Daarna is Jan alle afval en rotzooi weer naar beneden gaan brengen.. Dan ben ik weer gelukkig. Nog even de keuken en de hal dweilen en klaar ben ik. Vond ik ook nog oude fotos, die scan ik nog wel een keertje in. Eentje heb ik gelijk gedaan want daar staan haar moeder en onze Oma op. Heb ik ook nog een keertje vergroot voor haar. De foto is genomen bij ons thuis op 24 januari. Het was de verjaardag van mijn broertje Ruud.
Eten was al kant en klaar want we hebben de andere helft van gisteren gegeten, rode kool, aardappelpuraa, Schweinsbraten en Preiselbeeren. Vandaag geen toetje want ik heb vanavond appeltaart.
Jan heeft voor het laatst bij het Verbund in Stein gewerkt, vanmiddag dan voor het laatst Polizei en Bezirk Irdning en dan nog zijn normale werk op het Bezirk in Schladming en vandaag zonder het appartement daar. Dus het wordt niet zo laat.
Ik ben helemaal blij want ik heb mijn 2 buurmeisjes weer terug gevonden op Facebook, of wel ze hebben mij terug gevonden. Ihsan en Samiha die altijd op Jannick paste. Nu heeft Jannick zelf een baby. Ik heb zelfs even met Samiha gechat en dat maakte mij helemaal blij. Die 2 meiden waren als dochters voor mij en ik kon altijd op hen bouwen. Jannick werd heel erg verwend bij hen thuis. Ook Samiha is sinds de zomer getrouwd en in maart de laatste zoon van de familie dan zijn ze allemaal de deur uit. Er zijn bij verschillende al kinderen geboren en ze wonen ook niet meer op de Rietzoom. Jeetje dat is veel nieuws en een keer. Jammer dat we een poos geen contact meer hadden. Ik had graag bij Samiha´s huwelijk geweest.
Dan heb ik met Diane gesproken. ze komt alleen en gaat een ticket regelen.
Jannick komt vanavond thuis want hij heeft geen schone kleding meer om aan te trekken. Ingrid blijft nog een week weg en hij gaat ook nog een paar dagen.. Weet niet precies wanneer hij vrij hefet van zijn werk. Gisteravond was hij op weg naar Munchen om passagiers op te halen van het vliegveld. Hij moest ook al een keer om 4 uur naar Salzburg vandaag. Ook passagiers ophalen. Dan vindt hij het makkelijk om in Schladming te blijven.

Jeannette in Tirol
Als ik een Nederlands boek uit heb geef ik het weg, want ik wil mijn zolder leeg. Van alles en nog wat. Maar de Nederlandse pensions zitten er niet om te springen. Kan ik ze een keer bij jou laten afgeven? Als Leandra weer eens moet skispringen in Ramsau? Want dan ga ik misschien weer meer lezen als ik weet dat ze goed terecht komen. (en niet in het oud papier)

Aha en ook die kerstversiering weg doe drift, die hadden we gisteren ook. Het hele huis weer kraakhelder schoon. Eigenlijk wel kaal. Nu gaan we de CD´s op een externe Speicher zetten en dan geef ik die ook allemaal weg. (een paar 100) en Ernst is ook bezig met cassettebandjes. Gaan ook op de computer en op een stick en dan allemaal weg. Nog geen idee waar heen heb jij een idee? Zoals ik alle videos op DVD zet dat scheelt ook weer enorm in ruimte. Die videobanden gaan ook allemaal in de Müll want wie gebruikt er in het digitale tijdperk nog videobanden? Een nieuw jaar een nieuw begin, opgeruimd staat netjes. Tot schrijfs

Christina en ruudBeste Nicolette en Jan, morgen is weer de grote dag. Jannick zijn verjaardag, wij willen jullie heel hartelijk feliciteren met jullie zoon. Ook Jannick van harte gefeliciteerd. Maak er samen een schitterend feest van groetjes van allemaal Heemskerk aan zee

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.