Het blijft allemaal onrustig

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik wakker van de wekker. Ik was gaan slapen met een slaappil want ik wist al dat ik vannacht anders niet zou kunnen slapen en dan blijft ,mijn kop maar malen. Vandaag een spannende dag voor Meli en Jannick. Ze zijn naar Leoben.

Gisteren eind van de middag was het ook bij ons begonnen met sneeuwen en om 18 uur was er al echt een laag. Ingrid had het al gezegd want eind van de middag sneeuwde het op de berg al hevig. Het sneeuwt ook nu nog al is het matig en er is hevige storm aangezegd. De eerste wind is al opgestoken. Het is grauw weer dan hebben Ingrid en Theresa gisteren heel erg geboft. Ingrid is vanmorgen vroeg weg gereden naar Graz en Theresa kwam om half 8. Ze had om 8.15 Teams maar ik kreeg op Teams geen verbinding . Jannick gebeld en gevraagd wat ik verkeerd deed en die heeft met Viewer gezorgd dat ze kon inschakelen.
Dus om kwart over 9 was dat klaar. Dan moest ze aan haar huiswerk beginnen. Ze had niet veel zin want ze wilde op Mama wachten. Dus ik vraag haar heb je dat afgesproken? nee Weet je wanneer Mama thuis kom? nee dus ging ze toch haar schoolspullen halen. Ze was bezig tot half 12.
Oma heeft de koelkast leeg gehaald en het dan helemaal schoongemaakt ook dat was nodig. De eerste was in de machine.
Nu wil ik mijn vriezerladen gaan indragen in mijn voorraad Datei. En dan de vriezer misschien ook schoonmaken en ontdooien.

Aan het middageten begonnen en samen met Jan en Theresa gegeten, Theresa is precies Oma en Papa want ze is ook dol op bietjes, gekookte aardappeltjes en uitgebakken speklapjes.
Dan hebben Jan en ik het vloerkleed onder de tafel van de keuken gehaald en buiten in de sneeuw gelegd dan heeft Jan de 2 kapotte laden van de vriezer super gerepareerd met een houten plaatje boven langs kan ze nu zonder mijn handen zeer te doen eruit halen. Dan heb ik lade voor lade weer gevuld en alles ondertussen ingedragen in mijn voorraad lijst.
Dan heeft Jan gestofzuigd en omdat het heel hard was gaan sneeuwen snel het kleed binnen gebracht maar de sneeuw zat er nogal aangekleefd dus die staat beneden te ontdooien. Moet hem in het voorjaar maar een keer buiten goed schrobben want aan de onderkant zie je koffie vlekken gelukkig zie je ze niet aan de bovenkant. Ik was net buiten bezig met het kleed af te borstelen toen Ingrid thuis kwam met Sabrina. Alles was goed met de Schiene weer een beetje uitgebogen omdat haar beentje dikker is geworden. Dan belde Jannick die in de stress geschoten was omdat Meli onverwacht al een week eerder en dus morgen al wordt geopereerd. Maar ze zouden ook de nieuwe auto halen want die van Jannick is dus al afgemeld. Nu rijdt hij van Leoben terug naar huis daar komt Mark hem met de auto ophalen en dan rijden ze samen nog naar Linz zodat hij de nieuwe auto heeft en dan in ieder geval weer een auto heeft. Hij rijdt nu in de auto van Meli. Omdat je nu niet in het ziekenhuis mag blijven had Jannick al 3 uur ergens in een soort wachthok gezeten en kan hij ook morgenavond gelijk Meli ophalen want ook die mag niet in het ziekenhuis blijven. Al met al weer alles anders dan gepland. Jannick kan morgen en vrijdag ook bijzonder verlof krijgen dus dan heeft hij morgen ook geen stress.
Het zal uiteindelijk wel allemaal op de pootjes terecht komen. Later meer.
Terwijl ik met Jannick bel denk ik wat doet er aan mijn buik zo zeer, ik kijk een grote snee van meer dan 10 cm. Uh hoe kom ik daaraan en dan denk ik de bezem die ik buiten gebruikt heb is vlijmscherp aan de bovenkant en waarschijnlijk langs mijn buik gehaald. Kan er ook nog wel bij.
Ondertussen de 2e was in de machine en de eerste in de droger. Het is me voor vandaag verder wel goed en ga wat tv kijken.

Ingrid heeft inderdaad voor ons een afspraak op de 22. Jänner om ons te laten inenten gegen Covid. Ze had haar eigen oproep gekregen maar ergens in het huis gelezen dat Angehörige ook zich konden laten inenten. Dus ze heeft er achter aan gebeld em Jan en ik en ook Jannick mogen dan ook. Dat is beter dan tot ergens eind maart te moeten wachten.
Het gaat er langzaam ook weer slecht uitzien voor jou Liduina , ik denk dat het weer verschoven moet worden , in Duitsland gaan ze al naar eind April. We gaan hier ook weer langer in de lockdown tot de 28. januari. En voor inreizenden een meldplicht en 5 dagen quarantaine.

Weer een mooi stukkie over Holi Ravioli en mijn dochter Kirsten.




Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ja daar zat ik ook al mee. Van Rutte mogen we tot eind maart niet reizen. Ik krijg mijn vaccinatie 3 en de 2e op 24 februari en ik heb al corona gehad. Ik zal van de week of volgende week even naar easyJet bellen wat de mogelijkheden zijn.

Liduina 2021-01-13 17:53:19

😘

Annemarieke 2021-01-13 20:21:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.