Op weg naar de N2

Spanje, Jerez

Gisteren gingen we naar de Portugese grens. Onderweg wilden we in Umbrete, op de CP waar we in december een nacht doorbrachten, gebruik maken van de serviceplaats en meteen daar lunchen. Het water bleek afgesloten. Grijs en zwart water kon wel worden geleegd, maar cassette spoelen en watertank vullen, ging dus niet. Opvallend was dat een paar Nederlandse campers die er in december stonden ook nu weer (nog) op dezelfde plaats stonden. Op deze CP mag je 48 uur staan.
Water vullen deden we bij een tankstation iets verderop en daarna reden we door. We overnachten bij een parkeerplaats bij Costa Esuri, een wijk waar voornamelijk vakantiehuizen staan. Nu dus leeg. Wij staan op de oever van een stroompje dat over een paar honderd meter uitmondt in de Guadiana, de grensrivier met Portugal. Vanuit de camper kunnen we de grote grensbrug daarover zien.
Voor ons in de moerassige bedding zien we een grote kudde schapen en achter ons in de struiken een vlucht blauwe eksters.
Vanmorgen zagen we een roodborsttapuit in een struikje.
Na het ontbijt reden we Portugal binnen. Op de grens de camper aanmelden voor de tolwegen. Niet dat we van plan zijn deze te gebruiken, maar als we er per ongeluk op komen, wordt dan automatisch de tol afgeschreven van de creditkaart. Portugal kent alleen elektronische tolheffing voor buitenlandse kentekens.
Bij Tavira nemen we een binnenweggetje naar Sao Bras de Alportel, waar we de N2 opgaan. De eerste doorgaande weg die in 1945 in Portugal is aangelegd van Noord (Chaves) naar Zuid (Faro).
De laatste nacht in Tanger regende het en ook de nacht erna in Algeciras kwamen er buien over. Nu vallen er overdag verschillende keren buien. De bijrijder ziet dan ook weinig van de bergen, waar we doorheen gaan. De chauffeur houdt zijn ogen op de bochtige weg.
We gaan naar de camping van Castro Verde. Kunnen we weer eens douchen en wassen draaien. Zes jaar geleden waren we hier ook een paar dagen. We zijn toen een dag op zoek gegaan naar de Grote Trap, maar hem niet gevonden. Mochten we hem nu toevallig tegenkomen, is het meegenomen, maar we gaan niet bewust op zoek.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat lief, die vogeltjes!

Maaike 2024-02-26 20:43:20

Een stuk groener dan in Marokko; toch schijnt het in Portugal ook droog te zijn. Die blauwe eksters kunnen heel brutaal zijn en eten graag met je mee als je niet oplet. We hebben ooit lang moeten zoeken naar de grote trap. Vanaf de N2 naar Castro Verde ligt het informatiecentrum LPN; dacht dat we ze daar hebben gezien wandelend. Zag dat jullie in 2018 ze ook al hadden gezien.

Hans en Joanne 2024-02-27 17:28:41

Wat leuk die roodborsttapuit. Ik heb hem vorig jaar voor het eerst in de Kwade Hoek, hier dicht bij mij gezien. Jullie hebben een mooie foto van hem kunnen maken.

Magda 2024-03-04 18:39:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.