Beltrum

Nederland, Beltrum

Vanmorgen wandelden we naar het dorp voor een boodschap, maar we zien weer leuke dingen.
Voor de kerk “Keer Omme”, een bronzen beeld ter herdenking van de millenniumwisseling. Hazen in allerlei houdingen op ruggen van schildpadden, rondrennend in een cirkel.
Even verderop een gebouwtje met glaswanden. Erin een stoommachine van de Beltrumsche Stoomzuivelfabriek. In de muren rondom het gebouwtje gevelstenen die zijn gered uit gesloopte gebouwen.
Terug in de camper achter de laptop om een “Digitale Einreiseanmeldung” te doen. Als “Impfnachweis” een foto van het ingevulde inentingenboekje met de registratiekaart coronavaccinatie geüpload. Morgen gaan we Duitsland in.
Vanmiddag wandelden we over verschillende kerkenpaden rond Beltrum. Onderweg mooie boerderijen, soms een berm met kersenbomen (de eerste zijn rijp), een bosje, een kikkerplas of een beekje. Koeien zijn nieuwsgierig. Ze zetten het op een drafje om op tijd aan de rand van het weiland te zijn, waar wij langslopen. Ergens onderweg een schuilhut van wilgen en een bronzen beeld “Karkgang”. De naam 'karkgang' heeft een dubbele betekenis. Enerzijds gaat het om de kerkenpaden (gang naar de kerk) en anderzijds om het ritueel dat vrouwen vroeger in de katholieke kerk 'gereinigd' moesten worden wanneer zij kinderen hadden gebaard.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Een nieuwe dag en iedere dag weer een nieuw verhaal en altijd met foto's. Een inkijkje in ons eigen mooie interessante land,plekjes die we soms kennen en soms een lesje of kijkje ,in onze eigen geschiedenis. Wederom bedankt en nog veel plezier en hopelijk komt de zon er snel aan. Groeten ad en Ineke.

Ineke 2021-06-23 21:56:04

Goede reis verder door Duitsland. Eindelijk weer in het buitenland! We kijken uit naar jullie verhalen, ontdekkingen en foto's.

Joanne 2021-06-24 18:19:02

Weer heel leuk om te lezen en te bekijken. Er is inderdaad ook in eigen land veel te zien. Nu naar Duitsland. Zie uit naar het vervolg.

Magda 2021-06-25 10:00:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.