In de Spaanse zon

Frankrijk, Elne

Achter de schuren van de olijfboerderij nog een foto van de besneeuwde toppen van de Pyreneeën gemaakt. Daarna gaan we rijden. Via de kustweg rijden we naar de grensovergang. Lieve voorspelt dat we ruim een uur doen over 38 kilometer.
Na de grens moeten we toch nog via Figueres, omdat er langs de kust verder geen weg naar het zuiden gaat. Figueres zelf slaan we over. Drie jaar geleden waren we hier en bezochten er het Dali-museum.
We rijden door naar Bellcaire d’Empordà, aan de rand van het Parc Naturel del Montgrí. We staan er op een private camperplaats met stroom, toilet en douche.
De eigenaar verkoopt zelfs Spaanse gasflessen. We zullen er een moeten aanschaffen, want onze Nederlandse fles kan hier niet worden gevuld. Spaanse gasflessen hebben een andere aansluiting, dus we moeten ook nog een drukregelaar zoeken voor Spaanse flessen.
Voor het eerst lunchen we buiten in de zon. Paul heeft zelfs een paar uur een korte broek aan.
Vandaag fietsen we via Albons, waar we bijna geen mensen op straat zien, naar l’Escala aan de kust. Hier vinden we bij een bouwmarkt een drukregelaar.
Dan door naar de ruïnes van Empúries. Naast elkaar lagen hier een Griekse (550 vC) en een Romeinse stad (218 vC). In een paar Romeinse huizen zijn prachtige mozaïek vloeren, maar helaas zijn die in de winter ter bescherming afgedekt. Bijzonder voor ons, want nog niet eerder gezien, waren de waterfilters bij de cisternes (wateropslagplaatsen) aan de rand van het heiligdom van Asklepios.
Als we terug zijn bij de camper staat die al in de schaduw. Dus niet meer buiten zitten. ’s Nachts koelt het hier tot tegen het vriespunt, maar het elektrische kacheltje houdt ons warm tot we naar bed gaan.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Eindelijk, de Spaanse zon! Wat een mooie foto van die muurschildering in de kerk! En heel bijzonder, die wateropslagplaats met filters. Slaap lekker, straks!

maaike 2021-12-16 20:57:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.