On the road again

Zweden, Norrbotten County

Zo vroeg als vanmorgen zijn we zelden op pad gegaan.
Om 7.00 uur werd in de garage weer begonnen met het werk. Wij hadden besloten om te gaan fietsen naar Fattenborg, een natuurreservaat met graven uit de bronstijd. Om kwart over zeven waren we onderweg en om 8.00 uur waren we op onze bestemming. De hele weg (6 km asfalt en 5 km gravel) kwamen we welgeteld één auto tegen.
Het bezoekerscentrum was gesloten. Dat hadden we ook wel verwacht gezien het tijdstip. Er hing geen enkel bordje met openingstijden, dus of het verder nog open zou gaan?
Er liep een rolstoeltoegankelijk vlonderpad door het bos. Bij de graven (steenhopen) stond een klein bordje. We hadden er iets meer van verwacht.
Om kwart over tien zijn we terug bij de garage, waar een kwartiertje later de camper klaar is. Een uurtje later zijn we weer “on the road”.
We rijden vandaag naar Boden. Onderweg weinig bijzonders, behalve een paar rendierkalveren die op de weg sjokken.
We staan bij het Åbergsfortet, een van de voormalige vestingwerken rond Boden. De vesting is afgesloten. De hoge rotsen, waarop (waarin?) hij lag, wordt gebruikt om met touwen omhoog te klimmen. Als we aankomen zijn een viertal Esten bezig. Later komen er ook Zweden een poging wagen.
Tot onze verrassing zijn er hier heel weinig muggen, dus we kunnen rustig buiten zitten en genieten van het uitzicht op Luleälven beneden ons.
Tot veel anders zijn we ook niet in staat. De spanning rond de camper van de afgelopen dagen resulteert nu in vermoeidheid en slaap.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Nu even een paar dagen rustig aan doen,gun je zelf een paar "relax " dagen,jullie hebben immers vacantie.

Ineke 2023-06-29 22:28:45
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.