Wandelen

Marokko, Tafraoute

Vanmorgen vroeg kwam een van de watermannen over de camping. Een waterman is een pick-up met in de bak een container water. Er komen twee regelmatig langs. Vanmorgen was dat de wagen van de mobiele autowasserette. Voor 40 MAD hadden wij onze watertank weer vol.
Daarna gaan we wandelen. Tafraout ligt in een vallei in de Anti-Atlas op een hoogte van ca 1200m. Rondom de stad ligt een ring van graniet waarvan de kleur aan het eind van de dag verandert van oker naar roze.
Eerst lopen we door de stad en dan langs de “Hoed van Napoleon”. Via het dorp Agard Oudad over een zandpad richting de Blauwe Rotsen. Vlak voor we daar zijn, buigen wij af naar rechts om via een pad door en over de rotsen richting het dorp Tazka terug te komen bij de camping. Een deel van de route wordt aangegeven met gekleurde pijlen of bollen. Vandaar dat de route door camperaars ook wel de bolletjesroute wordt genoemd.
Vanaf een rots een mooi uitzicht over de vlakte, waar we doorheen zijn gekomen. Struiken en boompjes in verschillende tinten groen. Veel amandelbomen zien er dood uit, maar als we goed kijken, zien we in de meeste volop knoppen die nog uit moeten komen.
Aan de andere kant van de rotsen zien we in de verte het keteldal met de campers liggen. Dan moeten we nog een stuk omlaag, langs Tazka en door de palmentuinen.
Aan het eind van de middag gaan we de stad in om Paul zijn nieuwe babouches te halen. Als bij het passen blijkt dat de maat goed is, mag ik ze betalen.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Prachtige wandeling.

Hans 2024-02-08 17:46:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.