Voorbereiding 2

Nederland, Alphen aan den Rijn

Ons vervoermiddel annex woonverblijf de komende maanden is een Hymer B544 uit 1995,door ons gekocht in november 2015. De camper is gebouwd op een onderstel van een Fiat Ducato met een 2.5 TD motor erin.
Luxes bij de koop inbegrepen waren: 2 zonnepanelen op een dak, een satellietschotel, TV en een airco.
Hoewel we de wagen met APK kochten, hebben we hem gelijk een grote beurt laten geven, waarbij we de distributieriem en toebehoren hebben laten vernieuwen. Toen de (start)accu niet meer helemaal goed werkte, is ook die vervangen.
In januari gingen we een weekje proefdraaien. Na een paar uur op een camperplaats, zonder elektriciteit, was de huishoudaccu leeg. De volgende dag dus ook daar maar een nieuwe ingezet.
De koelkast ging niet aan op gas. De magneetklep was stuk en is vervangen. Van de zonnepanelen is gemeten dat ze doen, waarvoor ze zijn bedoeld: de huishoudaccu laden.
Gisteren naar Rijnsburg, waar Jos ons het hart van de dieselmotor liet zien. We zagen hoe de verstuivers en brandstofpomp werken. Beide werden doorgemeten en de pomp correct afgesteld.
Vandaag ging Paul naar de dealer om een frontje dat we in de januariweek waren kwijtgeraakt te laten plaatsen en een lekke mistlamp te laten vervangen. Tegelijkertijd ook maar het keukenkraantje, dat lekte, laten vervangen.
Motorisch en qua uitrusting is de camper nu tip-top.
Morgen nog de binnenkant schoonmaken en de laatste spullen erin. Daarna het huis schoonmaken en dan kunnen we zaterdag op route. Marokko, here we come of beter Maroc, on arrive.


Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Bon voyage, geniet en gezond weer terug....

Ton Meijer 2016-03-10 23:51:20

Leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen. Een goede reis toegwenst, en een behouden thuiskomst, maar dat duurt nog even!

Frans 2016-03-11 08:16:38

Hele goede reis, geniet ervan. Leuk om het op deze manier te volgen.

Irma 2016-03-11 09:37:45

Nu alles dan echt in orde!

Joke 2016-03-11 09:40:06

Heel veel plezier !

Emily 2016-03-11 11:39:16

goed dat alles in orde is, het is een lange reis, leuk om te lezen.

els van schaik 2016-03-12 15:31:47
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.