Zand en steen

Marokko, Tamezmoute تامزموت

Gisteren even naar de Souk in Zagora. Naast veel kraampjes met groente en fruit hier ook veel huishoudelijke artikelen. Aan de rand verkopen vrouwen de traditionele geborduurde Berberomslagdoeken. Naast de muur is de dadelhandel. Bij sommige verkopers liggen de dadels op hopen op matten of staan nog in grote zakken, anderen hebben ze al in doosjes gedaan. Die doosjes staan hier ook in stapels te koop.
Naast de camping werden dadels geoogst. Een jongen stond bovenin een dadelpalm de takken weg te snijden om bij de trossen te kunnen.

Vandaag rijden we eerst naar het noorden door de Drâa-vallei. Veel dorpjes van pisé en regelmatig zien we dadelpalmen en akkertjes. Vaak zijn er mensen aan het werk.
Voorbij Agdz nemen we de 108 naar het westen. Een rustige weg door droog bergachtig terrein. De bergen zijn iedere keer anders.
We zien een paar mijnen, maar geen idee wat er gedolven wordt.

Na een paar passen komen we op de N10, die ons naar Taliouine brengt.
Verder vandaag wat foto’s van wat we zien langs en op de weg.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Weer een prachtig gebied met mooie vergezichten! Hebben jullie veel dadels ingeslagen? En kom je thuis in een mooie berber omslagdoek, Arendien? E wat een avontuur: zo’n reis! Groeten uit Holland in de sneeuw, vandaag met mijn kleinkinderen vele malen van een heuvel af gesleed! Marianne🤗

Marianne 2019-01-24 23:54:29

Prachtige omgeving maar ook boeiend het platteland. En .... al die beestjes!!

Magda 2019-01-25 11:21:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.