Op zoek naar Lohof

Duitsland, Dörverden

In een bocht van de Weser staat op onze wegenkaart Lohof. Inzoomend op Google maps vinden we “Gut Lohof” op die plaats. Een landgoed? Zou hier de oorsprong van mijn familie liggen?
We zijn er niet zo ver vandaan, dus vandaag fietsen we erheen.
Via de Weserwehr, een stuw tevens elektriciteitscentrale steken we de Weser over. Twee maal 16 treden op met de fiets aan de hand en aan de overkant zo’n zelfde trap omlaag.
Naast de stuw een vistrap, voor paling volgens de bordjes.
Voor we de trap opgaan al een plaatje met mijn familienaam erop: Lohofbrücke, gebouwd in 1909 en vernieuwd in 1998.
Over de stuw zien we een bord naar Lohof. Op de weg erheen een huis, waarbij aan de weg een bordje Lohof 2. Daarna een bord met boerderijvakanties Lohof van de familie Von Schwarz. Er woont dus geen Lohof meer op het “Gut”. Aan het einde van de weg zien we het “Gut”, een groot huis met schuren in de vorm van een U. Het huis was gebouwd in 1912 door mensen met de naam Hesse, één schuur had 1908 als jaartal.
Helaas dus geen verwijzingen naar een familie Lohof.
Via de andere Weseroever rijden we terug naar de brug bij Hoya. Daar koop ik nog even wat te eten voor het weekend. Op zondag zijn de meeste winkels dicht hier. Paul maakt een selfie. Hoewel ik regelmatig mensen samen boodschappen zie doen, blijft Paul altijd buiten wachten. Ook handig, want dan hoef ik mijn fiets niet op slot te zetten.

Pas ’s avonds als we de reactie van Joanne lezen bij Bippen, bedachten we dat we op de begraafplaats van Dörverden hadden kunnen kijken of we grafstenen met de naam Lohof konden ontdekken. Of er dus een familie met die naam hier in de buurt had gewoond.


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Toch leuk om je naam tegen te komen.

Joanne 2021-07-04 14:50:46

Grappig omje naam tegen te komen,inderdaad op de begraafplaats of in het kerkregister. Nog veel plezier en leuke ontdekkingen.

Ineke 2021-07-04 18:56:03

Wat leuk om zo je naam tegen te komen. Een begraafplaats levert inderdaad vaak informatie op. Ben benieuwd.

Magda 2021-07-05 12:12:50

In een lokaal Winterswijkse krant las ik dat je binnen in Bocholt, Duitsland, een FFP2 of ander medisch mondkapje moet dragen. Ik zie jullie met een gewoon mondkapje rondlopen. Hoe zit het nu of verschilt dit per regio in Duitsland?

Hans 2021-07-06 12:22:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.