Barok

Italië, Rome

Waar begin je als je in Rome bent? Voor het Colosseum, Forum Romanum en Palatijn vonden we zondagavond online nog kaartjes voor woensdagochtend. De Vaticaanse musea hadden pas eind juni plek, dus Paul zal het zonder een blik in de Sixtijnse kapel moeten doen.
In een van de boekjes vonden we een wandeling langs allerlei bouwwerken van Bernini en zijn aartsrivaal Borromini. De wandeling start in het park van Villa Borghese en slingert dan door de stad om te eindigen op het Sint Pietersplein.
Op de rand van de vijver in het park liggen schildpadden in de zon.
Tijdens de route zien we diverse fonteinen: Bijenfontein (Fontana delle Api), de drie bijen waren het “logo” van de pausenfamilie Barberini. We zien ze ook op andere plekken terug, zoals op de Fontana del Tritone (Tritonfontein), waar Neptunes zich opfrist op schelpen die gedragen worden door dolfijnen. Op een kruising (Quattro Fontane) staat op iedere hoek een fontein.
Voor het paleis van de president weer een fontein (Fontana del Quirinalle) met beelden van Castor en Pollux (uit de thermen van Constantijn), een Egyptische obelisk en een granieten bekken (van het Forum Romanum).
Dan natuurljk de Trevifontein, waar je over de hoofden kon lopen.
De Marcus Aureliuszuil (met in reliëfs de wapenfeiten van MA bij zijn overwinning van barbaarse stammen aan de Donau. Waarom de apostel Paulus daar dan weer op is geplaatst?
Voor het Pantheon is een lange rij, maar het loopt vlot door, dus we sluiten achteraan.
Na de lunch lopen we nog even over Piazza Navona en dan door naar de brug bij de Engelenburcht.
In plaats van eroverheen naar Vaticaanstad lopen we langs de Tiber naar Piazza del Popolo, waar het treintje naar onze camping vertrekt.



Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Dus de toeristen zijn weer volop terug

Annemarieke 2022-06-07 22:43:08

Rome is mooi: een open lucht museum! Ik was er in 1984. Ik heb toentertijd een boek met alle schilderingen van de Sixtijnse Kapel gekocht. Paul, je mag het lenen, als je dat wilt.

Magda 2022-06-08 11:50:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.