Schitterende plek

Marokko, Echemmaia

Vanochtend reden we via de 201 (door Lieve consequent N11 genoemd) verder naar het noorden. Het eerste stuk is heel goed, het tweede stuk is wat hobbeliger. Het laatste stuk wordt in de referenties van Campercontact ZOAB genoemd, maar dan wel de Marokkaanse versie.
Dit is duidelijk een druk bevolkt landbouwgebied met grote akkers en veel kuddes schapen en geiten langs de weg. Het vele verkeer bestaat voor een deel uit ezelkarren, waarmee kinderen naar school worden gebracht, boodschappen worden gedaan, en spullen van het land worden vervoerd.
In Sidi Bennour was het soek vandaag. Veel mensen komen daarheen met een ezelkar. We zagen karren volgeladen met rond de 10 personen (met hun boodschappen).
We rijden door naar de Kasba Boulaouane, waar we op de parking gaan overnachten. De kasba, gebouwd in 1710 door Moulay Ismael, is grotendeels vervallen. De muren met kantelen zijn nog veelal intact. In de kasba was een paleis, waar we nog een paar stukjes decoratie van zien, net als een stukje van de vloermozaïeken. De moskee is gerestaureerd, net als de toegangspoort. Naast de moskee de marabout (grafkamer) van een heilige.
De gevangenis doet denken aan die van Meknes: Grote ruimtes met daglicht dat door gaten in het dikke plafond naar binnen valt.
Vanaf onze parkeerplaats kijken we omlaag uit op de Oued Oum-er-Rbia, die om de kasba heen slingert. Aan de voet van de kasba tot aan de rivier sinaasappelboomgaarden. De bomen bloeien en als we buiten staan, ruiken we die heerlijke geur.
In de muren van de kasba nestelen wat valken.
’s Avonds bereid de moeder van de bewaker een tajine poulet voor ons.
Later die avond vertelt hij dat normaal zijn vader de nachtdienst doet en hij de dagdienst. Zijn vader is nu ziek, dus hij moet ook de hele nacht blijven waken. We hopen dat hij ergens in de kasba een hokje heeft, waar hij toch nog even een oogje dicht kan doen.



Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Inderdaad, een prachtig plekje! Mooie foto's......mooie tegenstellingen, modern vervoer en ouderwetse ezelkarren.

Klaas 2020-03-05 16:07:20

Jongens jongens Wst een genoegen en genot voor de zintuigen! Rachtig Blijf mssr lekker daar ..vrrn Voronma toch?

joke 2020-03-05 16:11:58

GeenCorona toch?

joke 2020-03-05 16:12:33

Ik was niet dronken hoor

joke 2020-03-05 16:13:11
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.