Rakvere

Estland, Lääne-Viru maakond

Op weg naar Lahemaa Nationaal Park stoppen we in Rakvere, een stadje met een roerig verleden.
De burcht (13e eeuw) aan de rand van de stad is gebouwd op een plek waar vanaf de 5e/6e eeuw een vesting met een houten omheining is geweest.
Meerdere nationaliteiten (Denen, Duitsers, Russen, Zweden en Polen) hebben hier burchten gehad en strijd geleverd. Het gerestaureerde deel van de burcht is nu een museum, waar allerlei activiteiten kunnen worden gedaan en Middeleeuws geklede mensen rondlopen. Een soort Archeon lijkt het. Wij gaan er niet naar binnen.
Iets verderop staat een groot beeld van een wisent (oeros). Dit beest is symbool van de stad. De eerste Estse burcht heette “Kop van de Oeros”. In de tijd van de Duitse Orde heette de stad Wesenberg. Ter gelegenheid van het 700 jarig bestaan van de stad werd dit beeld neergezet.
De hoofstraat van het stadje heeft een aantal 18e eeuwse gebouwen. Op een pleintje zien we leuke zitjes en kleine podia.
Net buiten Rakvere is een groot tankstation met een kast voor lucht en water (õhk / vesi).
Bij het bezoekerscentrum van Lahemaa halen we een kaart van het gebied en rijden dan naar een camperplaats langs een beek in het park. (3 barbecueplaatsen, 2 droogtoiletten en zelfs een kraan met lekker water).
We wandelen even naar het voormalige vissersdorp Võsu, 2 km verderop. In de zomer waarschijnlijk vol met toeristen, nu stil.
Morgen gaan we van hier fietsen.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat een mooie omgeving!

Magda 2023-06-05 13:54:19
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.