Aoufoüss

Marokko, Aoufoüss

Na twee dagen op de camping worden de gewoontes duidelijk. ’s Ochtends wordt iedere gast verwacht aan de thee (muntthee uiteraard). Vrijdag is couscous dag, dat betekende dat we vrijdag binnen een halfuur nadat we aankwamen een bord couscous kregen voorgeschoteld. We hadden net geluncht en hebben hem bewaard voor ’s avonds. Hoefden we niet te koken. Iedere avond tussen half acht en half negen worden er 2 kommen soep gebracht naar de campers. De eerste avond hebben we hem geproefd: niet lekker, veel rijst en een smaak alsof er reuzel in zat. De soep is dus later door de wc gespoeld. De tweede avond lukte het me om ervoor te bedanken. De volgende ochtend zagen we onze Franse buren er de vissen mee voeren. Er zijn dus meer mensen die de soep niet zo lekker vinden, maar weigeren is natuurlijk hartstikke onbeleefd.

Zondag is er markt in het dorp. Daar zijn we op de fiets heengegaan. Veel groente en fruit en wat huishoudelijke artikelen. Wij kochten sinaasappels en aardbeien. Daarna dronken we op een terrasje een glas (formaat bierpul) versgeperst sinaasappelsap. Geserveerd met een flesje water voor 15 drh per persoon. Een van de beheerders van de camping kwam naar hetzelfde terras (begroeten met een hand) net als een Franse buurman (komt al 8 jaar op deze camping). Ook hij kwam ons begroeten, met de opmerking dat het leven zwaar was, n’est ce pas?
Vanmiddag speelde hij op zijn gitaar allerlei oude nummers, variërend van Simon & Garfunkel tot “Het dorp” van Zonneveld, maar dan de Franse uitvoering. Aan het eind van de middag werden we door hem uitgenodigd om iets te komen drinken. Zaten we rond een tafel met 5 Fransen. De keuze was anis, whiskey, rode wijn of jus d’orange of water. De meesten dronken jus.
Toen we aankwamen op de camping kregen we ook een rondleiding door de groentetuin, waar we uit mochten halen wat we wilden: sla, radijs, tuinbonen. Wij kijken elkaar dan aan en weten: dat doen we dus niet. Het is hun eten. Toen we vanmiddag met de Fransen zaten, kwam er een (nieuw aangekomen) Franse dame langs met een hele bak vol tuinbonen. Je hebt overal profiteurs, was een opmerking die over de tafel ging.

Op de weg naar deze camping stuurde Lieve ons op een gegeven moment rechtsaf een rivierbedding in. We liepen meteen vast. De dashcam stond aan, dus jullie kunnen meegenieten. https://youtu.be/83KMmxv_fgM

Ook nog een filmpje van de Dadèskloof een paar dagen geleden. https://youtu.be/6EDNT5VpdT0


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

prachtig vonden wij de gorges ook! staat er water in de rivieren en op de bruggetjes?

joke 2016-04-12 22:03:58

Wat een avonturen!! Het vastzitten maar ook die kloof. Je moet er niet aan denken dat er toch een tegenligger is. Ontzettend mooi allemaal om mee te reizen.

Irma 2016-04-13 08:33:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.