M’Soura steenkring

Marokko, Lkhaloua ⵍⵅⵍⵡⴰ الخلوة

In Europa zijn er op allerlei plaatsen steenkringen te vinden. Vaak zijn dit grafheuvels en even vaak wordt gedacht aan heiligdommen, waar men zonnewendes of andere hoogtijdagen vierde.
In Marokko is er in de buurt van Asilah een neolithische grafheuvel met steenkring met een doorsnee van 55 meter gevonden. Volgens ons boekje een uniek monument in de Maghreb en Sahara.
In de grafheuvel zijn bronzen wapens en versierd aardewerk gevonden.
Om er te komen, moesten we een aantal kilometers over een slechte weg. We waren voorbereid op een onverharde weg, dus dat viel mee. Alhoewel we grote delen van de weg helemaal of half door de berm reden.
Rond de steenkring staat een hek. Na betaling van 10 dirham per persoon mochten we door het weiland erheen lopen. Aan de achterkant staat een huis tegen de kring aan.
De kring zelf is indrukwekkend: 200 monolieten staan en liggen in een dubbele kring. In het midden een aardenheuvel, die gedeeltelijk is ingestort. Door de begroeiing is er geen overzicht over de hele cirkel te krijgen.
Na de lunch rijden we door naar Larache. Bij aankomst op de camperplaats wordt gevraagd of we couscous willen eten. Wij denken dan aan het avondeten, maar een kwartier later worden er 2 borden gebracht. Later warmen we een deel op. Er is genoeg voor 2 keer.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Lekker ziet de couscous er uit! Maakt hongerig............

Klaas 2020-01-05 11:42:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.