Marknad och tivoli

Zweden, Hudiksvall

Het is jaarmarkt in Hudiksvall dit weekend. Gisteren zijn we er al een stukje overgelopen.
Vandaag gaan we met Mante, Christian en Tindra. Zij met de auto, wij op de fiets. Ergens op de markt moeten er nog 2 kids (kinderen van vrienden van C) worden opgepikt.
We proeven allerlei soorten kaas en worsten, o.a. renkorv en älgkorv (rendier en eland).
Op de markt een Nederlandse bollenboer. Zij runt de meest noordelijke bollenkwekerij van Europa (in Sollefteå). Als bij ons de keukenhof dicht gaat, gaat haar tuin bijna open.
Tindra heeft voor het eerst zakgeld en dat brandt in de zak (van mama), maar kiezen is zo moeilijk.
Uiteraard moeten we ook over de kermis. Tindra mag kiezen waar ze in wil en het worden de botsauto’s, met opa. In plaats van de 2 kaartjes in te leveren, geeft hij er 1 af. Hij vind zichzelf begeleider en is een “domme Hollander” met wie niet te communiceren is. De man die de kaartjes ophaalt, weet het ook niet zo goed. Paul en Tindra kunnen dus 2 ritjes maken.
Bij thuiskomst eerst even buiten spelen met de hond. Dan is het tegen vieren “dinnertime”. Ook de zus van Christian is met man en kinderen aangeschoven. Vier kinderen eten in de keuken, de 8 volwassenen (en 1 kind van 2) in de serre. Met een groep met kinderen is taco het gemakkelijkst. Iedereen schept op en eet wat hij/zij lekker vindt.
Na de tacos cadeautjes uitpakken en dan fika met prinsessentaart, zelfgebakken appeltaart en een grote schaal koekjes. De door ons meegebrachte stroopwafels vinden gretig aftrek. De familie kent ze al.
Morgen gaan we weer op weg naar Östersund. M,C&T rechtstreeks. Wij willen dinsdag weer aankomen op de camping, zodat we woensdag met de jarige uit eten kunnen.



Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Dat was dus een gezellige familie happening.

Ineke 2022-09-12 18:34:24

Wat leuk, zo'n familiefeest tegelijk met de jaarmarkt!

maaike 2022-09-12 21:03:55

Dat is genieten. Fijn dat jullie je dochter en haar gezin zo kunnen bezoeken.

Magda 2022-09-13 10:32:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.