Rondje Maasplassen

Nederland, Neer

Vanmorgen was het bewolkt en de wind was fris. We fietsen een rondje langs de Maas, Kanaal en Maasplassen. Pas het vierde terras dat we tegenkomen was open. Daar pakken we dus koffie en thee met vlaai natuurlijk. We zijn tenslotte in Limburg.
De bermen zijn paarsblauw (vogelwikke of bonte wikke). Een keer een klein veldje met o.a. klaprozen en korenbloemen. Er tussen staan opeens 3 witte klaprozen. Als ik een foto maak, ziet Paul een paar meter verder de kop van een fazanthaan. Hij wandelt rustig naar het korenveld ernaast.
Lunchen doen we op een bankje bij een van de sluizen van Heel. Als de sluis leeg is, mag er van de andere kant worden ingevaren. We verbazen ons over het gebrek aan “zeemans”inzicht bij sommigen. Zo blijft een van de jachtjes liggen voor de sluisdeur in plaats van erachter. Gelukkig voor hem heeft de sluismeester een geluidsinstallatie.
Via eilandjes met strandjes en campings komen we in Roermond. Er is markt en het is erg druk. Als we bij de kraam van de bakker staan (met mondkapje op), komen er mensen vlak naast ons staan. Als wij verderop gaan staan, schuiven ze weer naar ons toe. Zijn wij te serieus of snappen sommigen het niet?
In Asselt zien we een 11e eeuws kerkje (gewijd aan St Dionysius, die ene die na zijn onthoofding met zijn hoofd in zijn handen wegwandelde naar de plaats waar hij begraven wilde worden). De kerk is gesloten, net als het museum er tegenover. Jammer, want op de plek van kerk en museum zijn resten gevonden van het koningshof van keizer Karel de Dikke (achterkleinzoon van Karel de Grote) en van een Noormannenkamp (9e eeuw). De Noormannen hebben van 881 tot 883 van hieruit omliggende plaatsen en abdijen geplunderd.
Met het pondje steken we de Maas weer over naar Neer en de camperplaats.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Mooi die klaprozen. Ik zat net te bedenken: wat wilde ik toch nog doen? En dat is een foto maken van een groep klaprozen richting Herenhof.

Magda 2021-06-15 16:17:10
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.