Kloof van Ouad Laou

Marokko, Oued Laou

Vanmorgen eerst de dieseltank vol laten gooien. Lachen: de diesel kost hier minder dan 8 dirham (dat is ongeveer €0,80) per liter. We rijden via Tetouan en daar pakken we de kustweg langs de Middellandse zee. De bergen lopen soms steil af in zee. Af en toe een baai met een stukje strand en een dorpje. Op zee vissersbootjes.
Bij El-Tieta-de-Ouad-Laou rijden we de kloof van de gelijknamige Wadi (Ouad Laou) in. Een schitterende route met mooie uitzichten: bergen met kale rotsen of bos, dalen met dorpen, boomgaarden en akkers. Regelmatig zien we de Wadi stromen. Het water wordt ook gebruikt om elektriciteit op te wekken.
De akkers liggen er mooi bij. Sommigen hebben al een groene waas, sommigen zijn keurig geploegd en op andere wordt flink gewerkt. Op een aantal plaatsen zien we een man ploegen. Voor de ploeg 2 ezels. Op andere plaatsen is iemand met een hak bezig.
Vrouwen snijden gras of lopen met zware takkenbossen op hun rug voorbij.
We stoppen regelmatig om even buiten te kijken en foto’s te maken.
We slapen vannacht op de camping van Chefchaouen. Aan het eind van de middag zijn we nog even de stad ingelopen: omlaag en later weer omhoog over een oude begraafplaats.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Die kloven blijven intrigerend fraai. Dit is mijn favoriete landschap. Bewaking las ik een dagje verder . De politieke situatie kennen jullie wel .iets van te merken afgezien van toezicht op de camping???

Joke 2019-01-08 10:33:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.