Door de polder

Litouwen, Rusnė

Gisteravond toen Paul terugkwam van het toilet werd hij gevolgd door een vos. Die bleef om hem heen hangen, zelfs toen er een fototoestel met flits werd gebruikt.
Vanmorgen staken we de Atmata over naar Rusné. Vandaar reden we naar de vuurtoren van Uostadvaris, die helaas gesloten was. Naast de vuurtoren staat het oude poldergemaal, een mooi gebouw uit 1907. In 2007 werd een nieuw gemaal gebouwd, een veel kleiner gebouwtje zagen we.
We rijden een rondje over het eiland dat ligt tussen de Atmata en de Nemusas. De weg loopt aan de andere kant van de Atmata, dus na een tijdje zien we onze camper staan.
In de rietkragen horen we allerlei vogels. Als we even stilstaan bij een slootje om naar een bloem erin te kijken, schieten de kikkers het water in.
Twee zeearenden cirkelen boven ons en even later vliegen twee kraanvogels voor ons langs. In de weiden springen af en toe wat reeën. Ook scholeksters en kievitten laten zich zien.
Vanaf een vogelkijkhut zien we het water van het Koerse Haf en daarachter de duinen op de Koerse Schoorwal.
Terug in Rusné zoeken we een restaurant om te lunchen. Hoef ik vanavond niet te koken.
Het tweede deel van de middag zitten we in de zon te lezen.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hallo Arendien en Paul, Wat een mooie reis maken jullie weer! En de beschrijving van de interessante natuur en cultuur is elke keer weer verrassend. Als noeste lezer ben ik nieuwsgierig naar jullie bibliotheek: lezen jullie digitaal of hebben jullie echte boeken bij je? Fictie of non fictie? Nog veel reis plezier samen, Eric en Marianne

Marianne 2023-05-09 07:43:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.