Tanger

Marokko, Tanger

Vanmorgen verkasten we van de kust naar een parkeerplaats in de stad. Op P4N stond dat deze 20MAD per 24 uur kost. De bewaker, die ons binnenloodste vroeg €1,- per uur. Dat zou dus 240MAD zijn voor de dag + nacht.
Op ons bod van 20 MAD voor 24 uur zei hij Ok. Ben benieuwd hoe dat uitpakt bij vertrek.
We lopen de stad in. Onderweg zien we bedrijfjes waar koeien- en geitenpoten op spiezen in vlammen worden gehouden. Daarna worden ze schoongekrabt. Wat ze met de botten doen is ons een raadsel.
Via het 7 april 1947 plein, vroeger Grand Socco, gaan we naar de Medina.
Bij dit plein staat de Sidi Bou Abib moskee, waarvan de minaret is versierd met veelkleurige tegels.
Achter de toegangspoort van de Medina een markt waar vrouwen in klederdracht van de Rif groente, melk en verse kaas verkopen. De kaas wordt uit de vorm gedrukt op een palmblad en daarna door een gevlochten rand van een zelfde blad in vorm gehouden. We kopen er eentje.
In een havenstad is er natuurlijk ook veel vis te koop.
Aan de zeekant lopen we de Medina uit. Deze kant van de stad werd beschermd door hoge, dikke muren met een fort.
Vanaf de muren een mooi uitzicht over de vissershaven.
Bij de kasba gaan we weer naar binnen en dalen via de medina weer af naar de nieuwe stad.
We eten wat op het plein en nemen middagrust in de camper.
Aan het eind van de middag bezoeken we de Anglicaanse Church of St Andrew, die is gewijd in 1894. Het stuk land waarop hij is gebouwd, werd door de Sultan geschonken aan Koningin Victoria. Het interieur is in Moorse stijl en de toren heeft de vorm van een minaret. Bij de kerk een begraafplaats met Engelse graven en veel bloemen.
Op Place Faro, een stukje van het hart van de nieuwe stad, staan kanonnen waarop kinderen spelen en kun je henna-versieringen laten aanbrengen.
We hebben Tanger wel gezien, morgen rijden we naar de boot.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

We sturen jullie onze hartelijke groeten ,ik reisde met jullie mee en vertelde het door aan Ad. We misten wel de zon,hier vannacht en gisteren weer veel water gevallen. De meesjes hebben het hokje weer gevonden en beginnen nu met een nestje maken,vroeger dan andere jaren. Ineke.

Ineke 2024-02-23 13:32:00

Als je iets naar de rand van tanger gaat kom je een prachtig bosgebied met uitzicht op zee. Rmilat heet dat gebied. Of richting de andere kant op rijden richting de mnar park rijden. En dan voorbij dat waterpark, heb je unieke kleine beeldschone strandjes. Veel plezier de laatste dag in Marokko.

Bouchra 2024-02-23 13:48:50

De mimosa staat weer mooi in bloei. Aan jullie overkant in Andalusiƫ lijkt het warmer te zijn dan bij jullie. Nu wel storm dus hoop dat jullie wel een rustige overtocht hebben. Goede reis

Hans en Annemarieke 2024-02-23 14:29:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.