Waterjacht

Estland, Tori

Zowel de Belgische buren van gisteren als de Nederlandse die we vandaag spraken, waren eerder in dit natuurpark geweest. Beiden concludeerden dat er veel minder wild te zien was als voorgaande keren. Volgens de Belgen waren er meer wolven en dat zou de reden kunnen zijn dat er minder reeën en wilde zwijnen zijn. Wij hebben gisteren in elk geval geen enkel wild dier gezien.
Vandaag reden we naar het noorden. Onze watertank is voor driekwart leeg, dus die moet gevuld. Het water bij het bezoekerscentrum in Soomaa ruikt, werd ons eufemistisch gezegd. Het stonk naar riool, dus dat willen we niet in onze tank.
Bij een tankstation gevraagd naar water. Er wordt een gieter (10 liter) gevuld in het keukentje van het personeel. Bij een ander tankstation wordt €3,- gevraagd en dan krijgt Paul 2 gieters. Afzetterij. In de supermarkt kopen we 5 liter “tafelwater” voor €0,59.
Op P4N vond ik een plekje waar we water zouden kunnen tappen. Geen kraan te vinden. We rijden door naar Kadrina, waar we aan een drukbezocht meertje kunnen staan. We hebben weer 30 liter, dus morgen opnieuw proberen.
Onderweg op allerlei punten veel militaire activiteit: veel rijdende voertuigen, maar ook op straathoeken stilstaande tanks met een mannetje achter de loop van ’t geschut.
Na het eten lopen we een rondje langs het meertje. Tijdens de wandeling een “rietzangertje”.
“Restricted area” staat er op een briefje met een tanklogo en “ …… 2023” (de naam van de oefening?)
Aan de overkant van het meertje (scheermesjes)prikkeldraad door de berm met linten erin met “miinid”.
Het heeft toch iets beangstigends, al kun je beredeneren dat het een oefening is.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Kan dit nog een deel van oefening Aurora zijn? Er zijn troepen uit diverse landen aan het trainen (geweest?) in diverse landen rond Zweden... Geniet van alle mooie dingen!

Mante 2023-05-21 21:13:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.