Langs Lochs naar de kust

Verenigd Koninkrijk, Scotland

Langs Loch Lomond, waar we even keken in Luss. Het dak van het kerkje daar heeft de vorm van een omgekeerd schip. Op het kerkhof een bewerkte (graf)steen van de Vikingen. Daarna het puntje van Loch long gerond en dan over de oude soldatenweg door de bergen naar Loch Fyne.
Om in Inveraray te komen, moeten we over een hoge brug. Ook in dat dorp even een rondje gelopen. We vervolgden de weg langs Loch Fyne en slaan dan af naar het noorden. Via een route door de bergen komen we aan de kust. Als je het nog niet had begrepen, we zijn ondertussen in de Highlands aangekomen.
We rijden naar Ellenabeich op het eiland Seil. We staan op een parkeerplaats aan het eind van het dorp en kijken uit op de Firth of Lorne. Aan de overkant ligt het eiland Mull. Vanavond voor de zon verdween achter Mull zagen we dolfijnen springen.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.