Kathedraal van Truro en Pendennis Castle

Verenigd Koninkrijk, St Buryan

Onderweg naar het meest westelijke puntje van Engeland (Land’s End) vanmorgen gestopt in Truro om de kathedraal te bekijken en een stukje van de stad te zien.
Daarna door naar Falmouth voor Pendennis Castle. Een van de forten die Hendrik VIII langs de kust liet bouwen. Pendennis is begin 20e eeuw uitgebreid en was zowel in WOI als II in gebruik. In het kasteel nu o.a. een tentoonstelling van politieke cartoons uit de jaren ’39 – ’45 van George Butterworth. Schitterend.
Verder was het originele fort van Henri VIII nu ingenomen door piraten (kinderactiviteiten in het kader van de paasvakantie). We konden er wel gewoon door heen. In sommige ruimtes “hoorspelen” uit de mobilisatietijd.
Daarna verder naar het zuiden. Staan nu aan de oostelijke kust van het schiereiland, waar aan de westkant Land’s End ligt. Hebben weer eens een camping voor de wasmachine en een douche. Willen morgen via het coastal footpath wandelen naar het Minack Theater.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.