Geen Reine Claudes dit jaar

Zweden, Ljungby

Vanmorgen verder naar het noorden. Bijna alle parkeerplaatsen langs de grote wegen hebben naast toiletten een “latrin”, een plek waar je wc’s uit camper of caravan kan legen. Vaak is er ook nog een drinkwaterkraan. Zo ook vanmorgen op de parkeerplaats waar we koffie dronken.
We gaan naar de ruïne van het Alvastra klooster. Niet om de ruïne te beklijken, dat deden we vorig jaar. Toen vonden we tussen de appel- en perenbomen één boom vol met Reine Claudes, waar ik jam van heb gekookt. We gaan even kijken of er weer pruimen aan zitten. Niet dus, dan gaan we maar verder. Helaas start de motor niet meer. De ANWB stuurt een wagen van de Zweedse zusterorganisatie, die met behulp van startkabels en een accubooster de motor weer aan de praat krijgt. We krijgen een adres van een werkplaats in Ödeshög. Daar staan we nu op de parkeerplaats in afwachting van een nieuwe accu, die morgenochtend wordt geleverd.


Geschreven door

Al 5 reacties bij dit reisverslag

Hè wat naar dat er A geen reine claudes waren en B de accu het begeeft! Geven jullie een gil als ik iets voor jullie kan doen? Knuffel

Mante 2022-08-18 09:54:33

Fijn zo'n lieve dochter in de buurt!

Magda 2022-08-18 10:44:14

Wat een dubbele pech ,accu leeg en geen jam van reine claudes kunnen maken,komt vast goed want je hebtal gelei suiker ,bessenjam is ook heerlijk en die zijn er in het wild ook genoeg. Wij kwamen van Ystad en maakten een overnachting in Växjö. Ik hoop dat het bij jullie ook warmis want wat is er beter dan een plons in éen van de heldere zweedse meren.? Nog veel plezier.5

Ineke 2022-08-18 13:24:35

pas op acu jam is niet te vreten hoor. maar je komt vast wel wat anders tegen om jam van te maken. groet van ons

Maarten van den Heuvel 2022-08-18 16:24:55

Toch fijn dat er zo iets als de ANWB is. Hopelijk kunnen jullie je reis weer snel vervolgen. Groet, Hans

Hans 2022-08-18 17:23:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.