Cabo de Gata

Spanje, Níjar

Vanmorgen fietsten we (voor de wind en helling af) naar het dorp Cabo de Gata, aan de kust.
Onze heenweg ging door het kassengebied, een vreemde sfeer: fietsen tussen alleen maar plastic muren.
Vlak voor het dorp drinken we koffie/thee op een terrasje.
Zaterdagochtend is er markt in Cabo de Gata, dus die gaan we eerst opzoeken. Drie groente- en fruitkramen en dan nog wat kleding en schoenen, dat was het. De viskramen staan in een hal, maar de meeste zijn gesloten.
We fietsen langs het strand waarop vissersboten liggen. Vlak daarbij de Toren van San Miguel, een 18e eeuwse militaire uitkijktoren. In de jaren 1980 werd er een muurtje met 4 torentjes om heen gebouwd. Tot 2000 werd het gebruikt door de Guardia Civil. Nu staat het op de nominatie om gerestaureerd te worden en dan in gebruik te worden genomen door de VVV.
De weg loopt tussen strand en salinas (voormalige zoutpannen) door. In de salinas overwinteren veel vogels. Als wij in een observatie-hut zitten, zien we (ver weg) wat flaminco’s, verder een paar meeuwen en wat kleine zilverreigers.
Aan het eind van de salinas een klein kerkje. Naar de vuurtoren is nog kilometers verder en Paul heeft trek. We rijden dus terug naar Cabo de Gata om te gaan lunchen.
Daarna komt de terugweg, weer helling op en tegen de wind, die ondertussen weer is aangetrokken, in.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.