Rust en klussen

Marokko, Demnate

Zondagochtend was de baas van Tamount even boodschappen doen, toen wij wilden vertrekken. Hij werd gebeld over de prijs van de douche. Ook die bleken “gratuit” te zijn. Net toen wij weg wilden rijden, kwam hij weer aan. We stapten nog even naar hem toe om te bedanken voor de gastvrijheid. Als we al wegrijden, komt hij achter ons aan: of we niet ons toilet nog moeten legen? Hij heeft daar een put voor. Dat doen we dus nog maar even.
Tussen Demnate en Marrakech passeren we een paar fietsers. Buitenlanders, want blote benen, concluderen we. Als we even later zijn gestopt om koffie te drinken, stoppen de fietsers bij ons. Blijken het 2 Nederlandse jonge mannen te zijn, die een weekje hier fietsen. Ze hebben zaterdag de route gefietst die wij vrijdag hebben gereden en zijn nu op de terugweg naar Marrakech, vanwaar ze maandag terugvliegen naar Nederland.
We lunchen bij een irrigatiekanaal (in de lucht) en rijden dan door naar Marrakech, waar we staan op camping Ferdaous ten noorden van de stad.
Maandag fietsen we naar een dorpje in de buurt om wat boodschappen te doen. Er blijkt een marktje bezig, dus we kunnen weer groente en fruit aanvullen.
Dinsdag was wasdag: 2 maal een wasmachine vol. Aan het eind van de middag ligt alles weer droog in de kastjes.
Vandaag heb ik weer een boek uitgelezen, terwijl Paul wat filmpjes samenstelde uit de beelden van de dashcam en uploadde naar Youtube.
Op 29 januari reden we door Valée de Paradis en maakten dit filmpje: https://youtu.be/Ed2tMlkd0OI
Het filmpje van afgelopen vrijdag 7 februari (voor de lekke band) vind je hier: https://youtu.be/ROUcvGMf9e0
Gisteren vloog een groep ooievaars over, vandaag een groep gieren. In het hek zit een grauwe buulbuul.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Sacre du Printemps onderweg?

Leendert 2020-02-13 09:25:50

Paul vandaag zondag 16-02-2020. van harte gefeliciteerd met je verjaardag en ook voor Arendien. goede reis verder. het is hier put weer dus mooi daar blijven. groeten van ons.

Maarten en Trudy 2020-02-16 10:42:58
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.