De grote soukh

Marokko, Taroudant

Op zondag is in Taroudant de grote wekelijkse soukh. Gewapend met een boodschappenbriefje gaan we er kijken vanochtend. Het lijkt alsof het aantal kramen kleiner is dan we ons herinneren. Ook zijn er weinig beesten, alleen wat geiten en schapen. Kuikens zijn er wel te vinden op het deel waar de landbouwgereedschappen, pootgoed en vergif te vinden zijn. De eendagskuikentjes zijn wel schattig. We zien er dozen vol van staan. Even later loopt een mevrouw voorbij met een “piepend” doosje in de hand.
Bij de groente vallen de gebouwde bergen doperwten en tuinbonen weer op. Van een knolletje zijn hele muren gebouwd.
Bij het verlaten van het terrein komen we langs een kraam waar vis wordt gebakken. We krijgen een stukje om te proeven. Omdat het bijna lunchtijd is, schuiven we met een bord vis en een brood aan een van de tafeltjes. Bestek is er niet, wel een vat water om handen te wassen achterin de kraam.
Met een voorraad sinaasappels voor jam keren we terug naar de camper. Twee kilo wordt meteen verwerkt.
’s Avonds alle gekochte aardewerk (voor ons zelf en om cadeau te geven) zo schokproof mogelijk wegzetten/leggen. Morgen gaan we naar Agadir. Daar zijn we in al die jaren nog nooit geweest.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.