Thaxted

Verenigd Koninkrijk,

Voor we vanmorgen verder reden eerst de wandeling, die we gistermiddag waren begonnen afgemaakt. Thaxted is een mooi Middeleeuws stadje. De kerk is gebouwd in een tijd dat er in de stad veel geld werd verdiend met de wolproductie en -handel. Er was toen genoeg geld om zo’n grote kerk te bouwen. Ze hebben er dan ook 170 jaar over gedaan. Nu hebben ze geld nodig voor de broodnodige restauratie van o.a. het dak.
Ook in de rest van het stadje zie je nog middeleeuwse gebouwen: van een Guilhall (Gildehuis) tot woningen. Achter de kerk staan nog wat gebouwtjes die gebouwd zijn als almhouses (armenhuizen).
Jammer dat de aanvliegroute voor Stansted recht over het dorp komt. Om de zoveel minuten is er dus herrie van een vliegtuig. En dat is veel meer lawaai dan in Oegstgeest of Alphen.
Vanmiddag reden we naar Flimwell waar we op een camping staan. Hier kunnen we morgen voor we vertrekken naar Dover de wc weer legen en goed schoonmaken.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.