Apart op stap

Marokko, Ammelne

Nadat we gisteren even boodschappen hadden gedaan, bleven we de rest van de dag bij de camper. Gelukkig hebben we veel boeken op onze readers staan. In de zon was het warm en in de schaduw soms te koud, vanwege de koude wind. We bleven dus een beetje pendelen.
Rond lunchtijd maakten we kennis met Co en Lia Keizer. Zij komen al jaren in Marokko en houden een blog bij, dat wij regelmatig bekijken. Zij volgen ook ons verhaal.
Paul heeft nog flink last van zijn rug en kan niet wandelen, terwijl dit een gebied is waar prachtige wandelingen zijn te maken.
Vanmorgen ben ik met Lia, Co en Jos gaan wandelen. Over de bergen naar de Ammeln vallei en vandaar met een taxi terug naar Tafraout. De eerste auto die voorbijkwam stopte en we konden mee. Een persoon voorin, de andere drie achter in de bak, waarin al balen stro lagen en een schaap stond. Toen de chauffeur bij een slager stopte, maakte Co foto’s van ons drieën achterin. (vervoer op zijn Marokkaans).
Paul pakte ondertussen de fiets en ging op zoek naar Napoleons hoed. Daarna fietste hij nog een stuk bergopwaarts, tot de accu aangaf nog maar 30% stroom te hebben. Terug naar Tafraout ging het omlaag, dus dat kost weinig stroom.
Vanmiddag gingen we met zijn tienen (5 mannen, 5 vrouwen) naar de Hamman (aparte natuurlijk).
Een zwembroekje aan en dan inzepen, afspoelen, weer inzepen en scrubben. We doen elkaars rug.
Terwijl we op de vloer zitten te kletsen (voor zover dat kan, vanwege de galm), voelt een Marokkaanse vrouw aan de armen en benen van een van ons. Niet goed gescrubt, is haar conclusie. Zij laat haar voelen hoe het moet en ze laat dat ook zien. We gaan dus allemaal nog maar een keer aan de gang.
Na een uurtje denken we schoon genoeg te zijn. Op een terrasje drinken we jus d’orange en dan wandelen we terug naar de campers. De mannen waren al eerder uit gebadderd.
We hoeven vanavond niet te koken. Gisteren hadden we couscous besteld bij een van de dames, die op de camping kwam. Het was zoveel dat er nog meer dan genoeg is om ook morgen van te eten. Paul heeft dus op zijn verjaardag niet te kiezen wat hij wil eten dit jaar.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Van harte Paul met je verjaardag en sterkte met je rug. Bouwe zegt of Iskander langs moet komen?????????? Goede reis en we genieten op afstand mee. Hier lekker in de zon op het balkon.

Bouwe en Janny 2019-02-16 17:27:53

Paul, nog gefeliciteerd met je verjaardag! We hopen dat het met je rug snel beter gaat, want dit lijkt me lastig, op reis. Wat een prachtige foto's, wat een prachtig land! De couscous ziet er smakelijk uit, trouwens, geen straf om 2 keer hetzelfde te eten zo ;)

Maaike 2019-02-16 21:57:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.