Naar Cork

Ierland, Cork

De weersvoorspellingen zeiden dat het tot een uur of 12 droog zou zijn. We namen dus om 9.00 uur de trein naar Cork. Bij het station lag een cruiseschip aangemeerd, dat ook rond die tijd zijn passagiers vrijliet. Een groot aantal vertrok met bussen, maar ook onze trein zat behoorlijk vol.
In Cork de Engelse markt bekeken, het Elizabeth Ford, de St Fin Barre Kathedraal en de Crawford Art Gallery. Tussendoor door de binnenstad gelopen. Cork maakt de indruk een “vuile” stad te zijn. Niet dat er veel vuilnis ligt, maar de gebouwen zijn van een zwarte steen en bij veel panden kan het schilderwerk wel een schuur- en verfbeurt gebruiken.
Tijdens een hoosbui weer de Engelse markt ingevlucht en de bui afgewacht.
Aan het begin van de middag (de zon scheen) de trein terug naar Cobh genomen en de camper even flink gelucht.
Later het cruiseschip zien vertrekken en een nieuw zien arriveren.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ik hoop dat het weer opknapt (vandaag lijkt het hier een gure herfstdag) en dat jullie blijven genieten. Met de trein heen en terug naar Cork? Betekent dat, dat jullie het zuidwesten niet bezoeken met de camper?

Godfried Beumers 2017-06-09 09:42:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.