Edinburgh

Verenigd Koninkrijk, Blair Drummond

Vanmorgen de bus genomen naar Edinburgh. Als eerste naar het Castle. In tegenstelling tot de titel is het niet een enkel kasteel, maar een verzameling gebouwen, die tussen de 12e en 20e eeuw zijn gebouwd. Het oudste stukje is een kapel, gewijd aan St Margareth, een 11e eeuwse (uiteraard vrome) koningin. Verder is er o.a. een koninklijk paleis (15e eeuw), waar Maria Stuart beviel van Jacobus VI van Schotland, tevens Jacobus I van Engeland. De eerste keer dat Engeland en Schotland één koning hadden (?).
In de gewelven cellen, waar in diverse oorlogen krijgsgevangenen hebben gezeten. Boven naast het paleis een grote hal, waar de namen van alle Schotse gevallenen uit diverse oorlogen (WO I, WO II, Boerenoorlogen, Suez-crisis, etc.) zijn vermeld in meerdere boeken. Op diverse plaquettes zie je namen van locaties uit de twee wereldoorlogen. Een goede plek om op 4 mei even stil te staan.
Langs de Royal Mile (een straat tussen het Castle en het Holyroodpaleis) staan diverse oude huizen, kerken en monumenten, die we bekeken. Dit is allemaal nog de Old Town (gebouwd voor 1750).
Aan het eind van de middag rijden we van de P&R naar een camping in Blair Drummond. Het wordt weer tijd voor een douche en een wasmachine.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.