Verblijfsdag Opatov

Tsjechië, 67528 Opatov


Opatov is een marktstad in het district Třebíč in de regio Vysočina in Tsjechië. Het heeft ongeveer 800 inwoners.
Opatov ligt ongeveer 15 kilometer ten westen van Třebíč en 19 km ten zuiden van Jihlava. Het ligt in de Křižanov-hooglanden. Het hoogste punt is de Brtník-heuvel op 681 m (2234 ft) boven zeeniveau. De rivier de Brtnice stroomt door de marktstad. Er zijn verschillende vijvers op het gemeentelijk grondgebied. De eerste schriftelijke vermelding van Opatov dateert uit 1086. In 1487 werd het gekocht door de familie Waldstein. In 1540 werd het dorp gepromoveerd tot marktstad. Vanaf 1623 was Opatov eigendom van de familie Collalto. In 1662 of 1696 (volgens verschillende kroniekschrijvers) verwoestte een grote brand het grootste deel van de marktstad.
Het belangrijkste herkenningspunt van Opatov is de Sint-Bartholomeuskerk. Het werd gebouwd in neoklassieke stijl in 1841-1844. Tegenover de kerk staat een waardevolle barokke pastorie.

Je kunt te voet of met de fiets een bezoek brengen aan het dorpje Opatov. In het dorp is een lokaal supermarktje voor je dagelijkse verse boodschappen. De landelijke omgeving kenmerkt zich met velden akkerbouw omgrensd door grote
bosrijke gebieden, ideaal dus om prachtige wandelingen of fietstochten te maken. Hier kun je ook de weinige
schaapskuddes van Tsjechië nog tegenkomen.

Diverse wandelroutes en fietsroutes zijn verkrijgbaar bij de receptie.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.