Dag 6

Cuba, Trinidad

De muggen hebben vannacht een feestje gevierd op mijn lijf, ik wordt wakker met tig bulten, waarvan er 1 op mijn been enorm is. Én wat een jeuk! Smeren dus maar en in het vervolg Deet voor het slapen gaan!!
Heerlijk uitgebreid ontbijt.

In de ochtend gaan we als eerste naar een pottenbakkerij, waar ik een leuke windvanger koop voor V haar nieuwe huis en wat souvenirtjes voor de andere thuisblijvers, daarna verkennen we het koloniale Trinidad, ook wel de Museumstad van de Caribische Zee genoemd en ik kan idd niet stoppen met foto's maken, schilderachtig mooi! We vinden er keienstraatjes, mooie kerken, rustige parken en pastelkleurige huizen.
Het historisch centrum van Trinidad staat (sinds 1998) op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We wandelen door deze in 1514 door Diego Velázquez gestichte stad en zien hierbij onder meer het Plaza Mayor (het hart van de stad) en het Museo Romántico.
Drinken iets op een leuk dakterras en krijgen een heerlijk drankje in een kleine bar. Honing, suikerrietsap en natuurlijk rum. Er speelt een bandje. Volgens Eduardo zijn er daar meer muzikanten dan keien in de straten. Ik koop er een fles Havana, een leuk Che schilderijtje en een enorme sigaar, weer voor mijn plankjes uit verre oorden.

Hierna keren we terug naar het hotel en gaan we met elkaar even lunchen en heerlijk een paar uurtjes naar het strand een kleurtje op doen. Aan de Caraïbische zee, wat wil je nog meer. We blijven tot na de schitterende zonsondergang, gaan even lekker douchen en een wijntje drinken op het terras. Eten in het all inclusive restaurant en terug naar de bar bij het podium voor een cappuccino, die er deze keer niet komt, het is Cuba. Geraldine is weer lekker bezig, ook Gijs draagt zijn steentje bij, we lachen weer wat af! En dat over een vogeltje zonder pootjes, die geland is in de pottenbakkersoven.
Ik ga lekker bijtijds naar mijn kamer, wacht niet op de show vanavond, lekker ff alléén, beetje pindatten en lezen. Heel gezellig hoor met elkaar, maar nu ff niet meer.

Tot morgen lieve volgers in het koude natte Nederland, vanuit een heerlijk warm, zonnig, droog, swingend en kleurrijk Cuba, wil jullie niet jaloers maken hoor :-)

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.