Dag 6 St. Petersburg

Rusland, st petersburg


De Hermitage, gelegen aan de Nevarivier én aan het historische Paleisplein, is één van de grootste en meest veelzijdige kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld. In onder andere het Hermitagetheater, de Oude Hermitage, de Kleine Hermitage én het sierlijke, gigantische Winterpaleis vinden we een onwaarschijnlijke collectie schilderijen en andere kunstvoorwerpen die de tsaristische familie in een aantal eeuwen wist te verzamelen. Catharina de Grote startte met deze 'verzamelwoede' in 1764. De collectie bestaat uit verschillende afdelingen, waaronder prehistorische kunst, antiek, West-Europese (schilder)kunst, oosterse kunst, Russische cultuur, porselein en de Treasure Gallery. Leuk detail: in de Hermitage zijn méér schilderijen van Rembrandt te vinden dan in het Rijksmuseum in Amsterdam. Wist u overigens dat er in de krochten van het museum ook katten rondlopen? Zij beschermen het gebouw tegen knaagdieren. De eerste katten werden geïntroduceerd in 1755 door keizerin Elisabeth, dochter van Peter de Grote. Het Hermitagepersoneel zorgt voor de katten en besteedt een deel van het salaris aan... kattenvoer. Een rondleiding voert ons door het bekendste museumgebouw, het Winterpaleis. We gaan van zaal naar zaal en vergapen ons aan zoveel pracht en praal. Het goud blinkt ons overal tegemoet. Het is onmogelijk om alle 1500 vertrekken van het paleis te verkennen, dus wij beperken ons tot de meest in het oog springende zalen. Met regelmaat wordt er ook, ergens in het paleis, gezongen. Zo kan het zomaar zijn dat we op de juiste tijd in de juiste zaal zijn voor een mini-concert van de operazangers van bijvoorbeeld het Mariinskitheater. Na de rondleiding zijn we vrij en is er nog genoeg tijd om zélf op ons gemak de kunstcollectie(s) van onze voorkeur te bewonderen.

Vanavond is er voor de liefhebbers een uitbundige folkoristische avond in het Nikolaevsky paleis of het Smolnypaleis. Muziek, zang, dans, kleurrijke kostuums... ervaar de cultuur en tradities van Rusland en 'feel yourself Russian'. Deze show kost ca. € 45 per persoon, exclusief vervoer, inclusief pauzehapjes en -drankjes., Ter plaatse te boeken en te betalen., Een leuk avondje uit om ons Rusland-avontuur in stijl af te sluiten.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.