Lekker stukkie fietsen op mijn rode fietsie

Duitsland, Benthem

Wakker geworden door de kerkklokken, die zijn volgelingen wel een half uur lang aan het oproepen is, maar ook de plantsoenendienst is al druk in de weer.
De camperplaats is onderdeel van het schlosspark en dat moet natuurlijk prachtig worden bijgehouden.
Ik ga zo maar eens kijken of dat ook zo is.

Het weer ziet er best goed uit, het is minder koud aan het worden en de zon is er, al is het magertjes.

Mezelf vandaag een ontbijtje op bed bezorgd, wie doet me wat :-), croissantje, sapje en een bakkie pruttelkoffie.

Ik ga straks eerst maar eens op zoek naar het beginpunt van de knooppunten. Het hele knooppuntenstelsel is hier nieuw opgezet en ziet er gelikt uit (op papier), nu maar kijken of het ook zo goed loopt (fietst) als het eruit ziet.
Ik heb een route uitgezocht van (maar) 35 km, dan ben ieg voor het donker thuis :-) ;-), als ik verkeerd rijd, of wordt geleid.

Jullie lezen het later.

Het was een tocht met hobbels, letterlijk en figuurlijk. Keien, stenen, grind en bladeren en toch een hele klus om de knooppunten te volgen. Begin meteen bij de camperplaats met een bordje "route 3", die volg ik dus, maar dat blijkt weer iets anders te betekenen, dan maar het groene fietsbordje volgen, nog geen knooppunt gevonden en dan eindelijk na zo'n km of 7 kom ik ineens bij een knooppunt terecht dat op mijn lijstje staat.
Ik fiets over het terrein van het prachtige kurort hier in de buurt, met een thermaal bad en een vakkliniek voor diverse specialismen, waaronder dermatologie en cardiologie, zal wel wat kosten :-), het ziet er ieg heel luxe uit.
Hier zijn ook de overblijfselen te vinden van een ijskuil uit ver vervlogen tijden.

Dan bij nummer 92 staat geen volgend nummer, en nu?? Fiets maar op de gewone wegwijzer (die er gelukkig wel staat) verder en net als ik denk, ik kom er nooit, heb ik ineens een aantal knooppunten overgeslagen en ben ik weer op het juiste pad.

Ik kan inmiddels bijna geen bos meer zien en de km's lange paden ook niet, meer iets als wandelpad voor Vanja :-). Ik heb, denk ik, meer dan 35 km door bos gefietst, het plaatsje Schüttorf aangedaan, met zelfs de Aldi, Lidl en de Action, daar stap ik wel voor af natuurlijk en eet meteen mijn meegenomen broodjes op. Het tweede bewoonde oord waar ik doorheen kom, is het gehucht Ohne, niet veel meer dan een kerkje met wat huizen eromheen. Dat was het dan qua dorpjes. In de bossen staan veel losse huizen, de een nog groter dan de andere.

Ik kom weer in de buurt, in de verte torent de burcht boven de heuvels en huizen uit.
Dik 41 km later kom ik onderaan de burcht uit, maar wel de andere kant dan waar de camperplaats is. Dus eerst omhoog en dan weer omlaag naar mijn plekje.

Meteen mijn fiets weer op de drager gezet en mijn stroomkabel gepakt, komt, de alweer op zijn plekje zittende zwerver, naar me toe, ik denk "what the...." wat moet hij van me, maar hoe kun je je vergissen, hij ziet dat ik met mijn stroom bezig ben en zegt je moet nummer 3 nemen, die blijft op € 3,60 staan én je hoeft er niets in te gooien en dat terwijl de man achter me ook met zijn stroom in de weer was, maar hij gunde het mij, "kun je lekker alles opladen" zei hij, bijzonder hè!!

Ondanks de "hobbels" was het weer een mooie en heerlijke dag met zon, wolken en een paar druppels regen én heel veel blaadjes :-).

Fijne avond lieve volgers, tot morgen.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Geniet van je verlof

Chris Melis 2021-10-26 17:23:21

Ha Yvonne, Mooi verhaal weer! Leuk van de elektriciteit! En wat een mooie dag met mooie foto's! Groet, Ron

Ron 2021-10-26 17:44:11

Ja , je komt op je pad soms mensen tegen die je kunnen verrassen! Mooie foto's weer!

Jannie 2021-10-26 18:56:31

Mooie foto's weer Yvon! En ja, je kunt je soms enorm in mensen vergissen, leve onze vooroordelen 😊😳

Loes-en-Anton.op.reis 2021-10-26 19:13:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.