De slot etappe

Italië, Venice

Vandaag een doorsteek dwars door Noord Italië en gaan we in 173 km naar Pacengo di Lazise, daar is onze laatste staplek van deze reis op Eurocamping Pacengo, gelegen aan het Gardameer.

Este is een leuk stadje om onderweg te bekijken. Vlak bij het centrum liggen de restanten van het “Castello Carrarese” . Het zijn de ruïnes van wat eens het prachtige kasteel van Este was. Het is het hele jaar door te bezichtigen. Bij de ruïnes ligt een openbaar park.

Maar vandaag even niet, het is gesloten. Ik loop rond, er is best nog veel van over, toch leuk het gezien te hebben. Gelukkig sta ik geparkeerd voor de ingang, dus niet voor niets hoeven te lopen. Dat is een groot voordeel van mijn bus, past op een gewone parkeerplaats.

Ook op de weg is Montagnana de moeite van het stoppen waard. Het centrum van deze oude stad is geheel ommuurd. De stadsmuur met verschillende torens is een van de mooiste en best bewaarde in Europa. Het werd gebouwd in de 13e en 14e eeuw. In het centrum vind je het Piazza Comunale. Vlak bij dit plein staat de kathedraal.

Ook hier kan ik gewoon aan de straat parkeren vlakbij de toegangspoort van het dorpje. Ik loop Alie en Jan tegen het lijf, ook zij willen alles zien en gaan de POI's bekijken. De kathedraal is prachtig. Ik ga een van de zijstraatjes in en loop een stuk langs de stadsmuur.
Huizen en torens maken deel uit van de muur.

Na een klein uurtje stap ik weer in mijn camper en rijd de laatste 80 km van vandaag.
Aangekomen op de camping blijkt er gedoe te zijn over hoe en waar te staan. De velden lopen schots en scheef en onder het mom "je staat gezellig naast Rien en Marianne" sta ík wel erg scheef en naast een tent met opgeschoten jeugd, die best lawaai maken, dat beloofd iets voor vanavond.

Het Gardameer (Italiaans: Lago di Garda) is het grootste meer van Italië. Het heeft een oppervlakte van 369,98 km². Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen. Het Gardameer ligt in de regio's Lombardije (provincie Brescia), Trentino-Zuid-Tirol (provincie Trente) en Veneto (provincie Verona). Het meer heeft de bijnaam Benaco, met de klemtoon op de tweede lettergreep.

Eerst maar de camping verkennen, kijken waar het Gardameer is, want we zien er ieg niets van.
We staan precies aan het uiterste deel, dus het verst weg van het meer, stukje lopen, naar beneden valt dat mee, maar straks omhoog.......
Het is heiig, de overkant van het meer zien we niet.
Het terras aan het meer is erg aanlokkelijk en we gaan er dan ook een lekker aperolletje drinken.
Terug idd best een klim, goed voor de conditie :-)
Ik wil gaan koken, komt Marianne me vragen voor het eten, heerlijk biefstuk!
Gezellig als altijd, lekker kletsen over van alles en nog wat.
Iedereen is een beetje moe lijkt het en zit bij zijn eigen camper.
Morgen naar Verona, verzamelen bij mijn camper, grappig toch.

Pacengo di Lazise is een klein dorp aan de zuid-oostkant van het Gardameer en behoort sinds 1811 tot de gemeente Lazise. Het is een klein, maar gezellig dorpje.
Op het centrale plein zijn een aantal restaurants en kroegjes te vinden. Daarnaast is er in het centrum een supermarkt, slager en apotheker te vinden. Ook pronkt de paryochiekerk San Giovanni Battista er. Deze kerk werd in de late achttiende eeuw herbouwd door de architect Leonardo Rossi in de neoklassieke stijl. Hier zijn speciale monumenten te vinden zoals het hoofdaltaar en enkele schilderijen van Pio Piatti en Marcantonio Bassetti. Op het parkeerplein vind je elke zaterdag een knusse markt met onder andere lokale producten.

Mijn oogjes vallen dicht, daar ga ik maar aan toegeven. Tot morgen welterusten lieve volgers.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Tot morgen dan maar. Je bent er bijna. Ben benieuwd of het scheefliggen en de jongeren de goede of slechte nachtrust bepalen. Groet Ron

Ron 2021-09-10 22:44:38
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.