Kris, kras het eiland over

Nederland, Den Hoorn

Vroeg uit de veren, het weer is prachtig zag ik uit mijn bedraam.

We gaan vandaag naar De Cocksdorp en weer terug, heerlijk fietsen.

We fietsen rechtstreeks naar de vuurtoren, iets voor De Cocksdorp, natuurlijk met een paar fotostops en eet-en drink pauzes. Ik eet mijn perziken op, maar laat er één in het zand vallen, afvegen maar en spoelen met water, zand schuurt de maag, nietwaar.
We fietsen vandaag heen aan de Noordzeekust van het eiland, prachtig.
Mooi gezicht, de rode vuurtoren en de huisjes met rode daken op de voorgrond.
De Texelse vuurtoren de enige vuurtoren in Nederland is, waar je aan drie kanten over zee uitkijkt?"
De eerste steen werd op 25 juli 1863 gelegd door de ontwerper Quirinus Harder. De toren is gebouwd op een twintig meter hoge duin en de vuurtoren werd op 1 november 1864 voor het eerst werd ontstoken.
Het strand is hier schitterend, bijna on-nederlands, prachtig wit en heel breed.
Op naar De Cocksdorp, wat eigenlijk niet meer dan één lange straat is. We hebben lokale broodjes gekocht bij de plaatselijke bakker, die we op een bankje voor de kerk opeten, met onze meegenomen kaas.
Bij een van de fotostops ga ik er lekker bij zitten (mooie keien in zee), later blijk ik daar wat teer te hebben opgedaan, ohoh heb ik weer, op mijn korte broek en vest. Vanavond maar kijken of ik het eruit krijg, of misschien maar niet, thuis maar doen met wasbenzine, dat heb ik nou net niet bij me.

De terugweg gaat een beetje zig-zag, dwars over het eiland, de knooppunten kloppen niet helemaal, maar dat brengt ons dan weer bij een ijsboerderij Labora (met dank aan een collega van Vanja), waar we een heerlijk ijsje eten én de koeienstal met melkrobots bekijken, bij deze ultramoderne boerderij hebben de koeien alle vrijheid, ze kunnen binnen, lopen of liggen, ze kunnen naar buiten en zichzelf laten melken. Bij een klein vliegveld (Texel International Airport :-) het heet echt zo), waar rondvluchten worden gegeven, waar je een parachutesprong kan maken en waar een museum is.
Mijn thuisreisleidster (die ik nu bij me heb natuurlijk) brengt ons weer op het goede pad, met behulp van haar verjaardagskado van moeders, het fietsknooppuntenboek.
Én langs mooie boerderijen, veel schapen en mooie vergezichten, we pikken in Oude Schild een terrasje en kopen een paar souvenirs in een leuk winkeltje.
Nog een klein stukje en we zijn weer bij ons huisje na een tocht van bijna 64 km.
We gaan heerlijk BBQen, wat een gezamenlijke actie is geworden, ik maak aardappelsalade en snijd de groenten, Vanja legt het op de BBQ en samen de afwas, daar kom ik nu niet onderuit, als ik alleen ben spaar ik dat lekker op ;-)
Het was weer een top dag.

Fijne (voetbal) avond.

Geschreven door

Al 6 reacties bij dit reisverslag

Mooie dag weer. Goeie billen ;-) Eh, ik bedoel jammer van die vlekken! En wat een heerlijk weer. Lange fietsrit. Geen zadelpijn? Meiden! gegroet maar weer!

Ron Rabbelier 2021-06-14 23:26:45

Heerlijk dat eiland! Zo genieten daar! En wat een Goddelijk weer heb je! Veel plezier!

Angela 2021-06-15 07:29:35

Hebben jullie al bij De Knip gegeten in den Hoorn? Beslist een aanrader!

Angela 2021-06-15 07:31:55

Wat hebben jullie het weer lekker, en goed! Jammer van die teer vlekken! maar goed dat hoort een klein beetje bij je. Veel plezier nog op het schone Texel! Lieve groet.

Margreet 2021-06-15 09:10:40

Wat heerlijk! Lekker genieten van elkaar, het mooie eiland en het prachtige weer!

Wendy (Plokkaar aangezien je er drie hebt) 2021-06-15 10:04:22

Je heb vast eelt op je billen. Fikse afstand hoor dus ook veel gezien. Geluk met het prachtige weer. Groetjes van ons.

Ina 2021-06-15 18:09:52
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.