Dag 6 Amalfikust

Italië, Sorrento


De Amalfikust (Costiera amalfinata) is gelegen aan de zuidkant van het schiereiland Sorrento. Het gebied loopt van Positano tot Vietri sul Mare. De Amalfikust wordt beschouwd als een van de mooiste kusten ter wereld. Kraakhelder zeewater en pastelkleurige stadjes ingeklemd tussen zee en rotsen, kleurrijk door de prachtige tuinen en geel bloeiende citroenbomen. Ze staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco.
De kust is vernoemd naar het plaatsje Amalfi, historisch centrum van het gebied. Het centrum is een gezellig doolhof van straatjes, bogen en trappen, leuke restaurantjes en natuurlijk citroen- en limoncello winkeltjes. De Amalfi kust wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht en is een paradijs voor natuur en wandel liefhebbers. Rondom bijna ieder dorp vind je wel een wandelroute met mooie uitzichten.

(Op deze dag gaan we met de deelnemers die de boottocht Amalfikust hebben geboekt een boottocht maken vanaf Sorrento.
Dat is 2,5km vanaf de camping. We gaan te voet naar de boot. We moeten om 9:00u in de haven zijn. De boot vertrekt om 9:30u en vaart eerst naar Positano, waar we van de boot gaan en daar 2 - 2,5u mogen rondkijken. Terug op de boot varen we door naar Amalfi en ook daar mogen we 2-2,5u rondwandelen. Weer terug op de boot varen we dan terug naar Sorrento, waar we ongeveer tussen 17:30u - 18:00u zullen aankomen)?

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.