Dag 3

Sri Lanka, Negombo


Niet zo heel vroeg uit de veren. We genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet en maken we daarna een rondrit door het vissersdorpje Negombo, waarbij we onder meer de leuke vismarkt bezoeken. Echt heel gaaf maar stinkend, wij hebben er geen last van, maar 2 reisgenoten trekken het niet en gaan in de bus zitten. Zo zonde, erg bijzonder mee te maken. Hier geen meeuwen, maar kraaien.
We gaan even terug naar het hotel, vanmiddag vrij, wachten de regen af en gaan er samen op uit.
Helaas gaat het boottochtje vanwege het weer niet door, er wordt toch nog wel wat regen voorspeld. Dus gaan we later vandaag met onze bus naar de bbq.
Nadat we de zon niet (haha) onder hebben zien gaan, genieten we van ons welkomstdiner, een sfeervolle barbecue, die de lokale vissers voor ons bereid hebben, midden in de jungle met fakkels en muziek! Heerlijk eten, vlees, vis, groenten en een kommetje van rijstmeel met kokosmelk, waar later een ei in gaat (hopper), echt heerlijk. Met onze handen eten was een must, bestek dat kregen we niet, maar ook dat lukte en ook iedereen doet het gewoon. Martijn kijkt bij de kokkin hoe de pannenkoekjes (hopper) worden gemaakt en speelt nog een stukje gitaar, ook hij geniet! We leren onze 21 medereizigers al wat beter kennen, onder het genot van het lokale drankje arak, een soort rum, gemaakt van suikerriet en kokos, wordt iedereen al wat losser. Ik drink het als cocktail en Martijn puur. Na gezamenlijk onze volksliederen gezongen te hebben keren we terug naar het hotel en is het alweer slaaptijd.
Welterusten, morgen naar Colombo.


Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Geweldig!!

Margreet 2016-05-21 19:56:02

Hoi Yvonne en Martijn, Wat leuk moeder en zoon op ontdekkingsreis. Ik ga jullie blog volgen!! GENIET SAMEN!!! Liefs Tineke

Tineke 2016-05-22 14:06:20

Yvonne leuk dat Je ook onze reis zo goed hebt weer gegeven grote Klasse.

Joop en Tineke Dollenkamp 2016-06-26 22:11:28

Ha Joop en Tineke, wat leuk dat jullie mijn blog hebben gelezen!

ivie74 2016-06-27 13:12:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.