Dag 16 Vrije dag

Italië, Patti


Vrije dag op camping Villagio Marinello Oliveri. Je kunt vandaag lekker luieren bij de camper of op het strand. Ook bestaat de mogelijkheid om Tindari te bezoeken, dat op e-bikeafstand of voor de klim cracks op fietsafstand van de camping ligt en dat ga ik ieg doen, ik wil geen steen overslaan.

Het bedevaartsoord Tindari ligt op een rots, hoog boven de Tyrreense zee. Het is eind 4e eeuw v.C. gesticht door Dionysios, de Griekse tiran van Syracuse.

De kerk van de Zwarte Madonna is de bestemming van de pelgrims. Je kunt onder aan de berg voor €1,00 p.u. parkeren, waarna je met een pendelbusje naar boven gaat (er is ruimte voor een aantal campers). Geopend van 06:45-12:30u en van 14:30-19:00u. Pendelbus € 1,00.

Entree van de kerk van de Madonna Nera is gratis. Tindari is direct achter het heiligdom van Tindari en is een van de best bewaard gebleven archeologische vindplaatsen van Sicilië. Je vindt er delen van Griekse stadsmuren, een Grieks theatertje en restanten van een Romeinse villa met mozaïeken en thermen. Verder is er een museum, open van 09:00-19:00u. Entree € 4,50.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.