Dag 3 Dag in Moskou naar St. Petersburg Санкт-Петербург

Rusland, Izmaylovo District


Wat zeker niet mag ontbreken bij een bezoek aan Moskou is een kijkje bij de beroemde metrostations. We gaan vanochtend dus ondergronds voor een leuk metroritje, waarbij we her en der uitstappen. Stalin liet het metronetwerk in de jaren '30 en '40 bouwen en gaf de beste kunstenaars uit de Sovjet-Unie opdracht om de stations te voorzien van kunst met als thema's onder meer communisme en revolutie. Het resultaat, met chique kroonluchters, veel marmer, fraai stucwerk, mozaïeken, glasbeschilderingen en sculpturen, is verbluffend. Stoere revolutionairen, afbeeldingen van hardwerkende boeren, arbeiders, gelukkige kinderen en zeer belangrijke historische gebeurtenissen, natuurlijk de hamers & sikkels... ze typeren de Stalinjaren. Kijk uit dat u niet tegen de reizigers botst, als u rondloopt met uw blik op de decoraties op de plafonds! Soms kijkt een Moskoviet zélf ook even omhoog; wordt hij of zij zich, door onze blikken, weer eventjes bewust van deze toch niet zo alledaagse omgeving. De middag zijn we vrij.

Optioneel kunnen we naar het tot de Gouden Ring behorende Sergiëv Posad, door de Russen ook wel het Russisch Vaticaan genoemd. Interessant zijn de drie kathedralen; de kathedraal van de Drieëenheid, de Hemelvaartskathedraal en de St. Sergejkathedraal. De devotie van de Russen, die kruisjes slaan, heiligen-afbeeldingen kussen en lang in de rij staan om wijwater te halen, maakt absoluut indruk. De excursie kost ca. € 57 per persoon.

We willen er graag naar toe en ook een klein stukje van de Gouden Ring doen. We gaan evt. zelf met het OV, maar ja we moeten wel op tijd de trein in, dus we gaan toch maar met de excursie mee waarschijnlijk.

Aan het einde van de avond, na nog wat tijd om een hapje te eten in bijvoorbeeld de levendige Arbatstraat, rijden we naar het treinstation van Moskou. Klaar voor de nachtelijke treinrit naar St. Petersburg, dat wordt weer een hele ervaring. Het is eventjes wennen, passen en meten, maar al snel zet de trein zich in beweging, worden de tanden gepoetst en gaan de lichten in de coupés uit. We gaan dromen van wat er in St. Petersburg allemaal op ons te wachten staat? We slapen in een 4-persoonscoupé, met 2 van onze reisgenoten.

Noot: treintijden nachttrein 23.40-08.35 uur óf 00.40-09.00 uur (onder voorbehoud van wijzigingen).

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.