Dag 2

Vietnam, Hanoi


Aankomst Hanoi.

De stad heeft ca. 6,5 miljoen inwoners en is de tweede grootste stad van het land, na Ho Chi Minhstad. De stad ligt op de rechteroever van de Rode Rivier (Sông Hồng). Hanoi werd in 1940 door de Japanners bezet na de capitulatie van Frankrijk. De stad werd in 1945 bevrijd waarna het de zetel werd van de regering gevormd door de Vietminh onder Hồ Chí Minh. Tussen 1946 en 1954 werden er in het gebied zware gevechten geleverd tussen de Vietminh en het Franse leger. Op 21 juli 1954, met de tekening van de Akkoorden van Genève, werd Hanoi de hoofdstad van het onafhankelijke Noord-Vietnam. Tijdens de Vietnamoorlog tussen 1955 en 1976 werd Hanoi zwaar gebombardeerd en vooral de infrastructuur, zoals bruggen en spoorlijnen, leed hier zwaar onder. Na het einde van de Vietnamoorlog werd Hanoi op 2 juli 1976 de officiële hoofdstad van de socialistische republiek Vietnam.

De vlag van Vietnam, rood met een gele ster heeft een achterliggende betekenis, rood voor het vergoten bloed en de vijf sterpunten voor de bevolkingsgroepen: arbeiders, studenten, boeren, soldaten en de jeugd. Sinds 1945 was dit de vlag van de Democratische Republiek Vietnam en in 1976 werd het de vlag van de Socialistische Republiek Vietnam.


Reis perfect verlopen, op tijd, geen turbulentie en nergens gedoe, eigenlijk is het best snel gegaan 14 uur vliegen. Gelukkig ook nog een beetje kunnen slapen, dat is wel lekker als je ruim 19 uur onderweg bent.

Op Hanoi airport staan de lokale gids Tuan en reisleider Vincent van FOX al, met een bord in de hoogte, op ons te wachten. Inmiddels al met het grootste deel van de groep kennisgemaakt. Ziet er gezellig uit.

Transfer naar ons hotel in de stad. Hong Ngoc Dynastie Hotel (34 Hàng Mành St, Hà Nội). Tegenover het hotel meteen maar even pinnen, ik ben de komende 20 dagen miljonair, 2 miljoen Dong is ca. € 88,00 :-) ga er van genieten, dat miljonairsgevoel.

Hanoi is een fascinerende stad, waar de koloniale gebouwen een vervallen indruk maken en het straatbeeld gedomineerd wordt door fietsers en scooters.

Even een paar uurtjes bijkomen op de kamer en dan gaan we een ritje door de oude stad maken met een soort fietstaxi, we hebben allemaal onze eigen taxi, dus dat zit lekker (hobbelig) comfortabel.
Zo ben je er direct middenin, wat een verkeerschaos en wat een drukte, alles speelt zich af op straat.

Om 17.00 uur een praatje van Vincent over wat we zoal kunnen verwachten en het betalen van de fooienpot en excursiegelden, ook kan hij de lunches en een aantal diners regelen, denk ik nog even over na, maar hij geeft aan dat het wel makkelijk is niet naar een goed eettentje te hoeven zoeken, hij weet wat goed is.

's avonds welkomstdiner met mijn mede reisgenoten. We worden naar een authentiek Vietnamees restaurant gebracht (stukje lopen, stukje met onze bus), wat in een oude Franse villa is gevestigd. Heerlijk gegeten en heel gezellig. De bus brengt ons weer terug naar het meer, vlakbij het hotel, de bus mag daar niet komen, dus maken we nog een klein wandelingetje terug. Ik opper nog even wat sfeerfoto's te willen maken bij de rode brug, het grootste gedeelte van de groep gaat mee! Mooi gezicht en wat een drukte nog in de stad, scootertjes, gigantisch, ik heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien.

Ik heb het idee hier al dagen te zijn, ben bekaf en ga lekker slapen.
Wat een indrukken de eerste dag, het smaakt naar meer.

Tot morgen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.