Dag 15 Excursie naar de Eolische eilanden Lipari en Vulcano

Italië, Patti


Vandaag staat een dagexcursie naar Lipari en Vulcano op het programma, inclusief bus, boot en lunch.
Op de eilanden kun je zelfstandig rondwandelen, op een terrasje gaan zitten of met de reisbegeleiding mee wandelen. Er bestaat de mogelijkheid een modderbad te nemen op Vulcano (badpak en handdoek meenemen, (entree € 4,00). Dit kan na de lunch.

De Eolische Eilanden omvatten zeven kleine eilanden. Vanuit Milazzo worden dagtochten georganiseerd naar o.a. Lipari en Vulcano. Deze laatste dankt zijn naam aan de vuurgod Vulcanus. Het heeft natuurlijke warmwaterbronnen en vulkanische modderbaden. De zandstranden zijn zwart. Er zijn vier vulkanen op het eiland, die al ruim honderd jaar niet meer actief zijn. De laatste uitbarsting was in 1890. Als je met de ferry in Porto di Levante aanlegt dringt de penetrante zwavellucht al je neus binnen.
Alle bezienswaardigheden op Lipari liggen op loopafstand van de haven binnen de muren van het vijftiende-eeuwse Castello. Er is een mooi archeologisch museum, Via Catello 2, op zondag en tussen 13:30u en 15:00u gesloten.

Het eiland Stromboli ligt een stuk verder van de kust. De gelijknamige vulkaan is al 40.000 jaar actief. Stromboli bezoek je vanwege de krater. De beklimming, die je met een gids moet doen, neemt 5u in beslag. De vulkaan is volgens velen op zijn mooist in de avond.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.