Dag 9

Indonesië, Batu

De grote dag, gaan we iets zien, is het weer zodanig dat we ook echt de mooiste zonsopkomst gaan beleven?

Om 01.30 uur worden we opgehaald, door 2 kleine busjes, die ons naar een klein bergdorpje brengen, waar we na een bakkie, ons meegekregen ontbijt en een plaspauze, verder gaan met jeeps.
De jeeps zien er mooi uit, maar onze jeep blijkt zijn beste tijd te hebben gehad, halverwege stopt hij ermee, na veel horten en stoten, staan we in het pikkedonker midden op de berg. En maar met een zaklampje kijken onder de motorkap, tig jeeps rijden ons voorbij, we waren zo lekker vroeg. Ik zeg tegen de gids, laat de andere jeep doorrijden en terugkomen om ons op te halen, slim toch en ja dat vindt hij ook, dus een kwartiertje later staan we alsnog, redelijk vooraan, te wachten op de zonsopkomst.

Het kleine stukje klimmen heeft ons al gesloopt, we zitten op 2750m, trainen heeft daar niet echt voor geholpen. Duizelig, misselijk en hartkloppingen, is dit gezond ;-)) in je vakantie?

En ja, het was prachtig, om stil van te worden, wat een belevenis. Na een klein uurtje vertrekken we van het uitzichtspunt naar de Bromo zelf, om de krater te bekijken. Wij besluiten niet naar boven te gaan en ik geef mijn fototoestel aan de gids mee, zodat we er toch nog iets van kunnen zien straks. We zijn niet de enigen, er gaan er maar 5 van de 10 de uitdaging aan.

Na een hobbelige rit van ruim 2,5 uur zijn we tegen half 12 weer terug in het hotel, snel naar het zwembad nu de zon nog schijnt, eten een heerlijke springroll met een Bintang biertje en zijn klaar voor de zon, maar helaas, het is alweer aan het betrekken en na een uurtje vallen de eerste druppels. Dan maar naar de kamer voor een tukkie. Vanavond diner met zijn allen en lekker slapen, wat uurtjes inhalen van afgelopen nacht.

@ Lilian lllllllll

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.