Dag 27 Op weg naar San Vito lo Capo

Italië, Agrigento


Vandaag een mooie route van 204 km door het binnenland. Weer heel veel te beleven onderweg naar Camping Village El Bahira. Een route van 204 km in 3 uur, maar het zal best wat meer tijd in beslag gaan nemen als ik alles wil gaan zien. Ik ga maar vroeg op pad ;-).

A - Scala dei Turchi, ofwel Turkse trap, is een witte klif aan zee. Grote parkeerplaats rechts bijna bovenaan de weg: € 2,00 per uur. Trap en pad naar beneden 112 treden (en weer omhoog) en 10 minuten lopen op het strand.

B - Ruïnes van Ericlea Minoa
Ruïnes van de oude stad met amfitheater en wat fundamenten van huizen uit de 6e eeuw v.Chr. Er is een klein museum dat enkele kleinere voorwerpen tentoonstelt. Panoramisch uitzicht. Het strand is het mooiste van Zuid-Sicilië.

C - Selinunte, deze antieke stad was een kuststad. De ruïnes lopen dan ook door tot vlak bij de kustlijn. De bloei van deze Griekse kolonie viel in de 6e en 5e eeuw v. Chr. Door zijn strategische ligging aan de Middellandse zee werd dit één van de machtigste en rijkste Griekse koloniën. De naam Selinunte is afgeleid van het woord selinon, dat 'wilde selderij' betekent.
Langs de oevers van de rivier Belice groeit dit kruid uitbundig. In 409 v.Chr. viel Selinunte na een negendaags beleg in handen van de Carthagers. De stad werd verwoest, een groot deel van de bevolking gedood en velen werden tot slaaf gemaakt.
Selinunte werd weliswaar herbouwd, maar ging definitief ten onder door aardbevingen in de 7e eeuw. De tempel van Hera werd in 1958 weer opgebouwd. Op de Acropolis aan zee liggen de resten van 4 andere tempels, o.a. de tempel van Heracles.
Het terrein van de opgravingen is zeer uitgestrekt. De interessante delen liggen wel enkele kilometers uit elkaar. Het gebied is goed te belopen, maar als je slecht ter been bent kun je een eco-buggy huren voor € 6,00. Het park is geopend van 9:00-19:00u, entree € 6,00.

D - Cave di Cusa, liefhebbers kunnen onderweg een bezoek brengen aan Cave di Cusa ongeveer 13km ten noordwesten van Selinunte bij Campobello di Mazera.
Cave di Cusa is een steengroeve, die het materiaal leverde voor de bouw van de tempels. Toen de Carthager vloot naderde, gingen de werklieden er vandoor. Alles ligt er nog net zo bij als in 409 v.Chr.

E - Segesta, wordt de parel van Sicilië genoemd. Het was een antieke nederzetting met een gemengde bevolking van oorspronkelijke bewoners en Grieken. De tempel van Artemis is prachtig bewaard gebleven, hoewel hij nooit helemaal afgebouwd is. Het amfitheater bovenop de Monte Barbaro bevindt zich 1500m vanaf de tempel. Je kunt erheen lopen of met de shuttlebus voor €1,50.
Rondom kun je prachtig wandelen met soms magnifieke uitzichten op de tempel. Entree Segesta € 6,00.




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.