De eerste verplaatsing

Italië, Milaan

Ik geniet van een heerlijk warme douche en wil meteen broodjes halen, maar het winkeltje is nog dicht ??? Kom ik terug, heeft Teun wel broodjes, hoe kom jij daar nou aan, vraag ik, gewoon uit het winkeltje dus, ik had even de poort uit moeten lopen ;-) neem er maar twee joh, wij hebben toch teveel, betaal netjes de schade :-) wat ze niet wilden, maar wel gedaan. Het brood was nog warm, lekkerrrr!!

Vanuit Milaan rijd ik 309 km, (iets meer dan de 284 die de navigatie aangaf), langs Pavia richting Piazenza, hier kom ik op de Via Emilia (SS 9) naar Reggio Emilia.
Ik rijd samen met Ali en Jan, zij van die camper waar ik met mijn bus in pas:-). Ik ben ze iets voorbij de camping al kwijt, zij rijden de milieuzone in, ik zie het op tijd en ga terug. We komen elkaar wel weer ergens tegen. Een klein hikje in de coördinaten, ik kom uit bij een pizzaria, bijzonder, ook Adje en Jo komen eraan en snappen er net zo min iets van dan ik, door dan maar, dat gaat gewoon het zelfde stukje naar de rotonde weer terug, bijzonder, dat gebeurt zo nog een keer, maar dat levert wel een Lidl op, waar ik dan ook maar meteen weer wat in ga slaan.
Kom ik aan bij het parkeerterrein van de POI, komen Ali en Jan eraan, volgens hen klopt het niet en we gaan verder, ik rijd lekker achter ze aan, had ik dus niet moeten doen, we komen nooit meer bij Pacienza terecht. Gewoon in het vervolg mijn eigen pad volgen en lekker in mijn uppie rijden. We stoppen nog om een broodje te eten en daar treffen we Piet en Lieselotte en Teun en Riet. We zijn al zolang op pad, dat we besluiten en stuk grote weg te nemen, even opschieten, dan de pas over met de nodige haarspeldbochten en een behoorlijk stijgingspercentage. Busje doet het goed.

Half 6 komen we aan op Camping Rio Bianco voor 1 nachtje, na nog een fotostop om het prachtige landschap hier vast te leggen. Bij aankomst word ik omarmd en gezoend, zij zijn blij dat ik er ook weer ben! Ach zegt Kees, al stuur je haar naar Timboektoe toe, dan komt ze er ook nog, grappig hè en dat met mij coördinatie en richtingsgevoel , maar dat weet hij niet :-) :-). Wim zijn timmermans oog zorgt ervoor dat ik waterpas kom te staan, fijn. We staan met 5 op een paadje tussen huisjes in en ik moest achteruit een paadje in, schuin naar beneden, maar ook dat lukte prima met wat aanwijzingen van begeleider Kees. Ik sluit het paadje af en moet als eerste rijden morgen, maar het wordt uitslapen, begreep ik, dus ik hoef me niet te haasten.

Heel even relaxen tot het welkoms diner, grappig want we zijn al een hechte groep, dus ja, welkoms diner is dan een bijzondere benaming! We moeten een kaart trekken en bij dezelfde kaart op tafel gaan zitten, dus we worden lekker gehusseqld.
Ineke en Nico hebben zich bij ons gevoegd en bij toeval wordt hij ook mijn tafelheer, wat een schatje (hij lijkt op jou Ron) én hij is bevriend met Wim Bijkerk, wat is de wereld klein en dat nu al voor de tweede keer deze dagen.
Heerlijk gegeten en veel gelachen.
Het is stikke donker en kan mijn camper niet vinden, (ja,ja die coördinatie hè) Marja en Hennie helpen me wel, gearmd naar de brand, oh nee campers.

De Via Emilia dateert van 187 v.Chr. en liep van Rimini naar Piacenza. Tijdens het keizerrijk werd de weg doorgetrokken naar Aosta en Aquileia.

Cerreto Laghi is een klein deel van de gemeente Ventasso en een bekend skigebied gelegen in het Nationaal Park van de Toscaans-Emiliaanse Apennijnen. De naam van de plaats is afgeleid van de kleine waterpartijen in het gebied: het meer van Cerretano ligt voor het centrale plein van de stad, verder stroomafwaarts liggen de meren Scuro, Le Gore en Pranda, samen een complex van meren van gletsjeroorsprong in de buurt van het toeristenoord. Het bewoonde centrum ligt op een hoogte van 1.344 m en is gelegen langs de noordelijke helling van Monte La Nuda . Het bestaat voornamelijk uit hotels, bedrijven en tweede huizen met een bevolking van 118 inwoners.
Ik heb er nog niets van gezien, hoop morgen.

Welterusten!

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Het is vast gezellig geworden vanavond. Ik mis nl een verslag van deze dag. Ik kom net terug van mijn kooravond en zag nog niks verschijnen. MMMM??!! Hoe is het daar? Je bent er bijna! Groet, Ron

Ron 2021-08-24 22:59:16

Het was weer een mooie dag. En je hebt gelijk om je eigen plan te trekken en ook je eigen route. Leuk om zoveel mensen te leren kennen. En het is waar. De wereld is klein. Goede nacht en mooie dag. Je bent er bijna.

Ron Rabbelier 2021-08-24 23:46:43

Het was een dag Yvonne met veel belevenissen,en mooie foto’s gemaakt.💤🎥📹📷

Lenie 2021-08-25 21:36:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.