We gaan er weer voor

Nederland, Den Hoorn

Nog steeds heel mooi weer.
Vandaag gaan we de Koog verkennen.
Natuurlijk weer heerlijk op de fiets, mijn kont vond het gisteren wel genoeg, maar met het schapendek van Vanja ging het beter, ik zit inmiddels wel drie hoog.
Een geldek, een fietsbroekinleg en het schapendek, het komt vast goed vandaag. Je zou toch denken dat het wel een keertje over zou gaan na zoveel km's, maar helaas niets is minder waar :(

Na het ontbijt gaan we er weer op uit.
Fourage in de fietstas, fototoestel in de aanslag, knooppunten op een briefje, klaar voor weer nieuwe indrukken.

We willen toch de Bonte Belevenis bekijken en we steken de de weg over.
De Bonte Belevenis maakt ambachtelijke en circulaire producten. Er is een zeepmakerij, een kaasmakerij, een brouwerij, elke biersoort heeft zijn eigen kleur etiket en een distilleerderij. De belevenis was jammer genoeg verre van een belevenis, alles was nog gesloten behalve het winkeltje, waar al het gemaakte verkocht wordt. We staan snel weer buiten. We zeggen onderweg onze nieuwsgierige koetjes nog even gedag en komen weer langs Ecomare, waar we nu langs fietsen, we nemen de afslag naar paal 20, daar parkeren we de fiets en lopen het strand op. Bij Bries 20 gaan we lekker een terrasje pakken, maar ik schrik me dood, telefoon op de fiets laten zitten, dus hollend terug, pfff gelukkig, hij zit er nog op.
Alsnog genoten van een heerlijke latte met een aardbeientaartje. Camping de Koog, waar we voorbij komen, van dezelfde organisatie als de onze. Druk, maar ook mooie plekken in de duinen en vlak bij het strand.
We lopen door de hoofdstraat en winkelen gezellig, het is er toeristisch, maar we een keer ook best leuk. Het is alweer lunchtijd en ik haal iets lekkers (trio van vis) bij de lokale visboer én voor Vanja nog een enorme zure bom, vindt ze zo lekker :-)
Bij paal 17 een stukje fietsen verderop, gaan we lekker van de zon genieten. Het is benauwd warm vandaag en op het strand is het heerlijk met het windje. Vanja valt in slaap en ik hoor haar keihard snurken :-) :-) zegt ze oh jee, ze wordt er zelf wakker van.
Na een heerlijk softijsje gaan we weer op huis aan. We willen nog een andere (boeren)camping bekijken "de razende bol" van 2 dames, kleinschalig en erg netjes, maar na het zien van 2 andere campings, zijn we het erover eens dat we perfect zitten op de onze "Loodsmansduin"!!
Vanja heeft nog een mooi uitzichtpunt gevonden, dat moeten we nog zien natuurlijk. "Fonteinsnol" ja zo heet het echt. We beklimmen de toren en kijken uit over het dennenbos.
Nog wat boodschappen halen bij de Spar, we gaan weer lekker BBQen.
Een relaxed dagje vandaag, naar toch nu tegen de 40 km op de teller.

Na het eten slaat het weer om, de zeemist trekt over de camping. Er is onweer voorspeld, dus we ruimen de spullen maar even op, de luifel hadden we vannochtend al ingehaald ivm de wind. Mocht het echt slecht weer worden het boeltje op orde, water gehaald, wc schoon en vuil weg. We zijn voorbereid. Vanja poest nog even de fietsen op, zijn erg stoffig en vies geworden na zo'n slordige 200 km.

Klaar voor de strijd, voetbal kijken, Nederland-Oostenrijk.

We zien morgen wel wat het weer gaat worden, nog geen plannen.

Slaap lekker allemaal!

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.