Verplaatsing(en)

Luxemburg, Diekirch

Gelukkig geen gedoe met mijn snoer en kon ik lekker vlot wegrijden, mijn laatste franken in de tank gegooid, wat moest ik er anders mee doen, terugwisselen kost alleen maar.

Het wordt toch weer Luxemburg. Bijna 400 km op de planning, naar camping Nommerlayen in Nommern. Het gaat zeer voorspoedig, geen files en geen oponthoud bij de Franse tolpoorten, ja, deze keer voor de tolweg gekozen, wilde lekker doorrijden en dat is zeker gelukt.
5 uurtjes later kom ik aan bij de camping, maarrrrr ja, eigenlijk vind ik het niets, voelt niet fijn, heel groot, ik krijg een kaart en mag het uitzoeken, onderscheid in luxe en minder luxe plekken,, nou ik zie het verschil niet. Sta te staan, bel Vanja en ze zegt, "waarom ga je niet naar Diekirch, is maar een kwartiertje verder", alles weer dicht, stroomsnoer eruit en breng de plattegrond terug naar de receptie, geen punt, de receptionist vraagt nog niet eens waarom.
Een half uurtje later sta ik heerlijk aan de Súre in Diekirch.
Maar wat een ouweklep, de man van de receptie, hoort zichzelf blijkbaar erg graag praten en wel over van alles en nogwat, ik kom er bijna niet vanaf, hij blijft praten, tot over zijn ex-vrouw toe, pfffff. Hij geeft me een plek naast een oude man, "kan je daar mooi opletten", zegt hij, sorry ????? en zeg dat ik daar geen zin in heb. Oh oké, zegt hij, dan zet ik je wel verder. Prima zeg ik, ik sta graag alléén :-) en loop snel weg, voordat hij weer een ander verhaal gaat ophangen.

Het is rustig hier, gezellig bezet, maar zeker niet druk. Ook hier heeft het water in juli huisgehouden en is de camping eigenlijk pas weer open.

Ik loop straks het stadje in, lekker iets eten.
Ook daar zijn de gevolgen van de overstroming nog duidelijk zichtbaar, het halve centrum ligt open en wordt er hard gewerkt aan het herstel. Ik vind een leuk terras bij een Italiaan :-) en eet een heerlijke lasagne (nog niet gegeten deze vakantie). Heb wel mijn tong verbrand :( :-). Bijna donker en ik loop terug naar mijn campertje. Lichtjes aan en mijn zevende zus weer opgepakt en gezellig bellen met thuis.

Morgen het dorp verder verkennen, ik heb het eea door gekregen van mijn thuisreisleidster en daar zal vast iets leuks tussen zitten.

Op de NKC app lees ik net dat Trudy en Wim op Nommern staan, waar ik als eerste was vanmiddag, gelukkig ben ik ze niet tegengekomen, zij zijn nou net de enige uitzondering op alle leuke medereizigers. Morgen fietsen ze deze kant op, dus ik kan ze nog steeds ..........

Tot morgen naar weer, welterusten voor straks.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Je bent er bijna.......

Thuis reisleidster 2021-09-18 19:31:18

Nu in Luxemburg Yvonne en heel wat k.m.gedraaid veel plezier 🤩.

Lenie 2021-09-18 20:15:55

Wat bof je toch maar met je thuisreisleidster.

Marion 2021-09-18 21:40:53

Je bent erg opgeschoten zeg! Je bent bijna thuis. Ik hoop dat je nog een paar mooie dagen hebt voor dat je echt weer in Nederland bent. Je bent er al! Groet, Ron

Ron 2021-09-19 09:26:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.